Fitbit Sense
Smartwatches

Fitbit Sense

01-01-2022 15:12 Laatste update: 10-01-2022 16:50

Fitbit begon met fitnesstrackers en dat is nog steeds te merken in de slimme horloges van het merk. De Fitbit Sense is veelzijdig, maar toch vooral aantrekkelijk voor wie sport.

Kijk bij Fitbit Pay, zodat je snel en makkelijk kan contactloos kan betalen met je horloge.

Het scherm gaat standaard uit na een paar seconden zonder gebruik, maar er is een always-on-functie beschikbaar. Daarmee halveert de batterijduur wel van zes naar zo'n drie dagen tussen laadbeurten. Dat is nog altijd meer dan de concurrentie, die het vaak maar zo'n anderhalve dag volhoudt op één lading.

De Sense kan notificaties ontvangen, maar wel alleen vanaf Android: wie een iPhone heeft, is min of meer veroordeeld tot de Apple Watch. De Sense moet het vooral hebben van zijn sportfuncties, met een gps-chip, bewegingssensor, geavanceerde hartslagmeter en een electrodermal activity (EDA) sensor. Die EDA-sensor meet je stressniveau en geeft tips om stress te verminderen. Ook is er een prima slaapscanner ingebouwd, en worden tientallen verschillende soorten sport ondersteund.

De Fitbit Sense is vooral een fijne fitnesstracker met extra opties. Als smartwatch alleen zijn er betere opties, maar de Sense is op sportvlak dan weer beter dan veel concurrenten. Laat daar je keuze van afhangen: wil je vooral data rond sport en mindfulness? Dan is de Fitbit Sense het overwegen waard.

De Fitbit Sense is er in aluminium in zilver, goud en zwart. Het horloge kost 299 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai scherm
  • Veel sensoren
  • Stress-scanner
  • Fitbit Pay
  • Prima accuduur
  • Zijknop werkt niet super
  • Niet zo compleet als concurrentie