Wordle is geen app

Apple verwijdert nepversies populaire game Wordle uit App Store

apple app store nep-versies kloons klonen kopieen wordle woordspel game verwijderd
12 januari 2022 om 16:05
Laatste update: 12 januari 2022 om 16:50

Woordspelletje Wordle werd de afgelopen tijd snel populair, en dat zorgde voor tal van nepversies van de game in de App Store. Apple heeft die versies inmiddels verwijderd.

De populariteit van Wordle groeit snel. Het spelletje werd in november door 90 mensen gespeeld, een maand later stond de teller op 300.000 spelers en dat blijft groeien. Inmiddels is er ook een Nederlandse versie, Woordle. Maar er waren ook appmakers die brood zagen in de populariteit, en Wordle kopieerden en tegen betaling in de App Store zetten.

Inmiddels zijn veel van die namaakversies van Wordle uit de App Store verdwenen, meldt The Verge. Een officiële app is er niet eens: Wordle is alleen speelbaar via een website. Verschillende Amerikaanse media maakten de afgelopen dagen melding van de nep-Wordle's, met resultaat.

Appmakers vaker slachtoffer van na-apers

Eén van de makers van zo'n nepvariant van Wordle schepte zelfs op over het succes van zijn app. Dat kwam op veel commentaar te staan, inmiddels is die app uit de App Store verdwenen.

Apple heeft niet laten weten waarom de apps uit de App Store zijn verwijderd. Sommige kopieën met een afwijkende naam zijn volgens The Verge nog wel in de App Store te vinden.

Apple greep de afgelopen jaren eerder in bij overduidelijke kopieën van populaire games, zoals bij klonen van Flappy Bird en Threes. De makers van Threes plaatsten destijds hun langdurige overleg over het spel online, om te laten hoeveel werk er achter een ogenschijnlijk simpel spelletje zit. Ondertussen zijn er nog veel makers van apps die klagen dat Apple te weinig doet aan nepversies of kopieën die proberen mee te liften op hun app of game.