© HBO Max

hbo max streaming netflix concurrent vanaf 8 maart 2022 in nederland
Netflix-concurrent

Streamingdienst HBO Max vanaf 8 maart in Nederland te bekijken

1 februari 2022 om 09:49
Laatste update: 1 februari 2022 om 09:55

Streamingdienst HBO Max is vanaf 8 maart in Nederland beschikbaar. De Netflix-concurrent heeft titels als Dune, The Matrix, Succession, Soprano's, Game of Thrones en Sex and the City. De afgelopen jaren waren HBO-titels alleen via Ziggo te bekijken.

HBO Max bundelt in zijn aanbod films en series van HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. De dienst onderscheidt zich onder andere met het snel streamen van bioscoopfilms: die zijn 45 dagen na de bioscooppremière al te kijken op HBO Max, zonder meerprijs. Concurrent Disney+ biedt zijn bioscoopfilms vaak ook direct via streaming aan, maar rekent daar een meerprijs van 20 euro per film voor.

De Nederlandse prijs van HBO Max is nog niet bekend: die volgt later deze maand. In Scandinavische landen ging HBO Max de afgelopen maanden ook van start, daar met scherpe prijzen onder die van de concurrentie. Zo ging de prijs in Zweden omlaag van omgerekend zo'n 12 naar 10 euro per maand. Netflix is met een maandprijs van 11,99 euro per maand voor het reguliere abonnement momenteel de duurste van de populaire streamingdiensten in ons land.

Breed aanbod met oud en nieuw

Het aanbod van HBO Max zal meteen breed zijn: in de VS maakt HBO al sinds de jaren '80 zelf films en series, die in de tijd voor streaming alleen via extra betaalkanalen te bekijken waren. Bekende oudere titels zijn Band of Brothers, The Soprano's, Oz en The Wire.

In zijn aankondigingsvideo toont HBO Max ook beelden van de populaire serie Friends: die verdween onlangs van Netflix.

Ziggo

De films en series van HBO waren de afgelopen jaren alleen te zien voor abonnees van Ziggo met een aanvullend zenderpakket. Door de komst van HBO Max is het gros van het HBO-aanbod inmiddels verdwenen van Ziggo. Voor bestaande klanten met het Movies & Series (X)L-abonnement heeft Netflix dit jaar nog wel een kleiner aanbod HBO-series.

Een app voor HBO Max is straks beschikbaar voor de meeste platforms, zoals tv's van Samsung, LG en Android TV, de Apple TV 4K en Google Chromecast, spelcomputers als de PS4, PS4, Xbox One en Series X/S en mobiele apparaten met Android en iOS.

Luister ook onze podcast:

Gadgets die we in 2022 verwachten: