Streamingoorlog

T-Mobile gaat Viaplay ook met korting aanbieden

3 februari om 14:24
Laatste update: 3 februari om 14:29

Na KPN en VodafoneZiggo gaat ook T-Mobile een samenwerking aan met de nieuwe videodienst Viaplay, waar vanaf maart onder andere de Formule 1 te zien is.

T-Mobile maakte vandaag bekend nieuwe klanten met een vast internetabonnement Viaplay de eerste vier maanden gratis aan te bieden. Daarmee volgt de provider het voorbeeld van KPN, dat de streamingdienst ook de eerste maanden gratis aan nieuwe klanten aanbiedt.

T-Mobile doet het aanbod ook voor klanten die hun internetabonnement met een jaar verlengen. Pas later komt Viaplay als los abonnement beschikbaar via T-Mobile, maar wanneer die optie wordt toegevoegd is nog niet bekend.

Concurrent VodafoneZiggo biedt zowel nieuwe als bestaande klanten Viaplay met korting aan: vier maanden voor in totaal 20 euro (5 euro per maand). 

Max Verstappen

Viaplay is een dienst van het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) en gaat op 1 maart in Nederland van start. Zelf hanteert Viaplay als standaardprijzen 13,99 euro per maand of 99 euro voor het eerste jaar.

Op 20 maart is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. Viaplay heeft behalve de Formule 1 ook de rechten gekocht voor onder meer de Engelse Premier League (vanaf augustus), de Duitse Bundesliga en PDC Darts. Daarnaast heeft de videodienst een eigen aanbod met films en series. 

Verder werkt Max Verstappen voor Viaplay mee aan documentaires die een inkijkje in zijn leven moeten geven en gaat Jos Verstappen als analist voor het bedrijf aan de slag.

Olav Mol  

Viaplay heeft voor de Formule 1-uitzendingen gekozen voor andere presentatoren en commentatoren dan Ziggo. Het live commentaar komt van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Olav Mol is dus niet bij Viaplay te horen.

Mol lanceert echter binnenkort een app waarmee zijn live-commentaar tijdens de F1-races precies tegelijk met de tv-uitzendingen te horen moet zijn. De commentator heeft met de online-zender Grand Prix Radio de audiorechten van de F1 gekocht.