Na telefoons komen er nu ook Nokia-laptops

Nokia PureBook Pro

Nokia PureBooks

Na telefoons komen er nu ook Nokia-laptops

24-02-2022 07:30 Laatste update: 08:29

Het Franse bedrijf OFF Global brengt onder het Nokia-merk wereldwijd laptops op de markt. De eerste Nokia PureBooks verschijnen binnenkort ook in Nederland.

De Franse startup OFF Global heeft een licentie gekocht op het Nokia-merk voor het uitbrengen van laptops. Het bedrijf zorgt zelf voor het ontwerp en de productie van de Nokia PureBooks en het richt zich daarbij zowel privé als zakelijk gebruik.

"Onze ambitie is om dit jaar een belangrijke speler te worden in het lage en middensegment", zegt OFF Global-ceo David Garcia. De Nokia PureBooks komen eerst op de markt in West-Europa, Noord-Afrika, Canada en Thailand en eind dit jaar zijn ze verkrijgbaar in 22 landen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

'Zelf ontworpen'

Het Franse bedrijf speelt in op de toenemende vraag naar laptops sinds de coronapandemie. "Sinds de pandemie worden er  meer laptops verkocht. Veel mensen zullen ook de komende jaren vaker gaan thuiswerken en voor hybride werken zijn laptops erg geschikt", zegt Laurent Devos, chief marketing officer van OFF Global, tegen Bright. 

OFF Global noemt het design van de nieuwe laptops 'geïnspireerd op het Scandinavische erfgoed van Nokia'. "We ontwerpen deze laptops helemaal zelf. Ze worden vervolgens in China gemaakt, maar het is niet zo dat het laptops zijn waar slechts een Nokia-logo achterop is geplakt. We werken bij het ontwerp ook samen met de Nokia-designstudio in Californië", aldus Devos.

Nokia-smartphones

De Nokia-smartphones worden de afgelopen jaren ook gemaakt door een ander bedrijf dan Nokia zelf, het Finse HMD Global. OFF Global en HMD voeren volgens Devos wel gesprekken met elkaar, maar ze werken niet samen.

15 en 17 inch schermen

De Nokia PureBook Pro verschijnt in versies met 15,6 en 17,3 inch full-hd schermen, voor respectievelijk 699 en 799 euro. De laptops beschikken over Intel Core i3-1220P-chips van de nieuwe 12e generatie. Die reeks chips zijn bedoeld voor betaalbare laptops. De PureBook Pro's hebben een plastic behuizing en een cover van aluminium. 

De PureBook Pro's hebben 512 GB ssd-opslag, 8 GB RAM en een microsd-kaartslot. De ssd-opslag en het werkgeheugen zijn volgens Devos 'makkelijk te upgraden'. De laptops beschikken over twee USB-C-poorten en een USB 3.2-poort. De accuduur zou rond 10 uur zijn. De laptops hebben een HD-webcam (2 MP) en bevatten een vingerafdrukscanner voor gebruik met Windows Hello. De Nokia PureBooks ondersteunen geen Wifi 6. De 17 inch versie heeft ook een numeriek toetsenblok.

Andere modellen met snellere Intel Core i5-chips komen volgens Devos 'later dit jaar'. Of er ook een kleinere versie met een 13 inch scherm volgt, wil hij nog niet kwijt. De eerste Nokia PureBook Pro's zijn vanaf het tweede kwartaal te koop in Nederland.

Kijk ook: