Netflix trekt stekker uit streamingdienst in Rusland
Geen series meer voor Russen

Netflix trekt stekker uit streamingdienst in Rusland

06-03-2022 22:06 Laatste update: 07-03-2022 06:50

Netflix heeft zijn streamingdienst tijdelijk stopgezet in Rusland uit protest tegen de invasie van Oekraïne door Russische troepen. "Gezien de omstandigheden ter plaatse hebben we besloten om onze dienstverlening in Rusland op te schorten", zegt Netflix.

Eerder deze week kondigde de streamingdienst al aan dat het alle toekomstige projecten en acquisities uit Rusland tijdelijk zou stopzetten. Netflix had onder meer vier Russische 'Netflix Originals' in de maak.

Extra stap

De streamingdienst weigerde eerder al om twintig Russische kanalen aan te bieden die het volgens de Russische wet moest hosten. Nu zet het bedrijf de extra stap om zijn dienst volledig stop te zetten.

Rusland is voor Netflix een kleine markt. Het bedrijf heeft er nog geen miljoen abonnees, terwijl de streamingdienst wereldwijd 222 miljoen abonnees telt.

TikTok zet uploads in Rusland stop

TikTok besloot eerder vandaag de mogelijkheid tot het uploaden van nieuwe video's en het starten van livestreams tijdelijk stop te zetten Rusland. Dat besloot de video-app vanwege de nieuwe strenge wetten over het verspreiden van 'nepnieuws' die Rusland afgelopen week aannam.