HBO Max kampt met 'opstartproblemen' op eerste dag in Nederland
Streamingdiensten

HBO Max kampt met 'opstartproblemen' op eerste dag in Nederland

08-03-2022 16:17 Laatste update: 10-03-2022 14:36

De grote Netflix-concurrent HBO Max is vandaag in Nederland gestart. Het bedrijf kampt nog met technische problemen, waaronder bij het afsluiten van abonnementen. Ook ontbreken bij veel films en series momenteel nog Nederlandse ondertitels.

HBO Max is sinds vanochtend beschikbaar in Nederland, maar het bedrijf zegt vanmiddag nog hard aan het werk te zijn 'om de puntjes op de i te zetten'. "We zijn nog druk bezig om technische problemen op te lossen", bevestigt een woordvoerder. "Het kan zijn dat er wat opstartproblemen zijn", tweette de streamingdienst.

Via sociale media kwamen er klachten binnen over abonnementen die niet werden afgesloten, dubbele afschrijvingen van abonnementsgelden, en allerlei andere foutmeldingen. "Dit gaat inderdaad op een aantal plekken niet goed, we zijn druk bezig om het te fixen. Sorry voor het ongemak", aldus HBO Max via Twitter. De problemen leidden tot drukte bij de klantenservice.

Ontbrekende ondertitels

HBO Max erkent ook dat veel Nederlandstalige ondertitels momenteel nog niet beschikbaar zijn. "Die worden de komende dagen en weken nog toegevoegd", vertelt de woordvoerder.

HBO Max is een grote concurrent van Netflix en heeft titels als The Matrix, Batman, Dune, Succession, Harry Potter, Soprano’s, Game of Thrones, en Sex and the City. Het grootste deel van het aanbod is inmiddels in Nederland beschikbaar. "Het meeste staat er op. Gebruikers kunnen continu nieuwe content verwachten, bijvoorbeeld nieuwe afleveringen van series die in Amerika elke week verschijnen." 

Binnenkort wil het bedrijf ook meer bekendmaken over zijn eerste Nederlandse productie.

'Levenslange' korting

Het basic-abonnement van HBO Max kost 6 euro per maand voor 720p-beeldkwaliteit en maximaal één stream tegelijk kijken. Het 'standaard'-abonnement kost 8 euro per maand en biedt 1080P of 4K-beeldkwaliteit en maximaal drie streams tegelijk.  

De Amerikaanse streamingdienst voert de concurrentiestrijd op door in Nederland tot 31 maart een korting van 50 procent te bieden, die zolang blijft gelden als mensen abonnee blijven. Voor hen kost het basic-abonnement 3 euro per maand en het standaardpakket 4 euro per maand. Deze korting is alleen beschikbaar via de website en is niet te activeren via de apps van de videodienst.

Ter vergelijk: het goedkoopste abonnement op Netflix kost 8 euro per maand en de 'standaard'-optie kost 12 euro. Amazon Prime Video rekent 3 euro per maand, Videoland van RTL kost vanaf 5 euro per maand en Disney+ vraagt maandelijks 9 euro.

Films snel van bioscoop naar HBO Max

HBO Max bundelt in zijn aanbod films en series van HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. De dienst onderscheidt zich met het snel streamen van bioscoopfilms van Warner Bros: die zijn 45 dagen na de bioscooppremière al te kijken op HBO Max, zonder meerprijs.

Onlangs waren bijvoorbeeld Dune en de nieuwe The Matrix-film al snel te bekijken op HBO Max. Concurrent Disney+ biedt zijn bioscoopfilms vaak ook direct via streaming aan, maar rekent daar soms een meerprijs voor. 

Luister ook de Bright Podcast:

Kijk ook: Xiaomi TV Stick verslaat Google Chromecast?