© Apple

Apple HomePod Mini Nederland België slimme speaker
Slimme speaker

Apple gestart met verkoop HomePod Mini in Nederland

25 maart 2022 om 11:47
Laatste update: 25 maart 2022 om 11:47

Apple verkoopt sinds vandaag de HomePod Mini officieel in Nederland en België. Onlangs meldde Apple al dat de slimme luidspreker 'eind maart' op de Nederlandse markt zou komen.

Je kan de HomePod Mini zowel op de Apple-website als in de fysieke Apple Store kopen. De slimme speaker kost 109 euro en is beschikbaar in de kleuren grijs, wit, blauw, geel en oranje. 

Voor die prijs krijg je een luidspreker met de slimme assistent Siri, waarmee je behalve muziek luisteren ook bijvoorbeeld je wekker kan zetten of je slimme lampen kan aanzetten. Je kan de speaker met zowel Apple Music als andere streamingdiensten koppelen.

De speaker is ook te gebruiken in combinatie met Apple TV. Twee HomePod Mini’s kunnen gekoppeld worden om stereo-geluid te produceren. Een andere optie is om de speakers in verschillende kamers aan elkaar te verbinden, waardoor muziek je als het ware tussen ruimtes volgt. De Mini ondersteunt ook de Handoff-functie, waardoor je je iPhone op de HomePod kan tikken om muziek of een telefoongesprek automatisch over te zetten. 

Al langer via webwinkels

In andere landen kwam de HomePod Mini al in 2020 uit, maar de officiële Nederlandse introductie liet op zich wachten doordat Siri op de HomePod nog geen Nederlands kon verstaan. 

Toch was de Apple-speaker al langer in Nederland verkrijgbaar via webwinkels. Dat waren geïmporteerde versies, waarbij Siri geen Nederlands ondersteunde. In december bracht Apple daarvoor een update uit, waardoor Siri in het Nederlands beschikbaar werd op de HomePod Mini en diens voorganger, de HomePod. Met die grotere versie van de HomePod is Apple vorig jaar gestopt.

Bekijk ook: HomePod komt naar Nederland