© Venti Views - Unsplash

netflix account delen podimo podcast betaalmuur bright podcast
Bright Podcast ?

Gouden tijden voorbij voor Netflix? Het roer gaat om

21 april om 08:10
Laatste update: 21 april om 10:51

Netflix verliest abonnees en gaat daarom het delen van accounts aanpakken, Podimo zet Nederlandse podcasts achter de betaalmuur en moeten we binnenkort allemaal een fietshelm op?

Luister de Bright Podcast:

Netflix zag voor het eerst in elf jaar een daling in het aantal abonnees. De grootste streamingdienst gaat het daarom anders aanpakken en dat betekent strengere controle op het delen van accounts. Ook kijkt Netflix naar een goedkoper abonnement met reclames.

Verder hebben we het over Podimo: gaat het dit Deens bedrijf lukken om 2 miljoen Nederlanders aan een betaald podcast-abonnement te krijgen?

En ook: het is vandaag de eerste Landelijke Dag van de Fietshelm. De druk neemt toe: rijden we over een paar jaar allemaal met een helm op?

Luister de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Better Call Saul. Seizoen 6 is dinsdag begonnen op Netflix met de eerste twee afleveringen, en vanaf nu volgt elke week één aflevering. Louche advocaat Saul Goodman blijft de boel ook nu weer ontzettend spannend houden, terwijl deze Breaking Bad-prequel akelig dicht op het verhaal van die klassieker begint te zitten…

Serie: The Dropout, een serie op Disney+ over medische bedrijf Theranos dat miljarden aan investeringen kreeg. Het bedrijf bleek van de leugens aan elkaar te hangen, bedacht door topvrouw Elizabeth Holmes. Zij wordt gespeeld door Amanda Seyfried, de serie is gebaseerd op de gelijknamige podcast.

Serie: Top Boy. Britse Netflix-serie over drugsbende rond Dushane Hill in een slechte wijk in Londen. In het eerste seizoen reisde hij van Jamaica naar Londen om 'top boy' te worden. Het tweede seizoen: top boy blijven – schepje er bovenop.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.