FIFA 22 gaat crossplay testen: spelen tussen PS5, Xbox en Stadia
Langverwachte functie

FIFA 22 gaat crossplay testen: spelen tussen PS5, Xbox en Stadia

03-05-2022 15:39 Laatste update: 15:44

EA start binnenkort met een test die de langverwachte crossplay-functie naar FIFA 22 brengt. Spelers met een PS5, Xbox Series X/S en Stadia kunnen dan voor het eerst tegen elkaar spelen.

De online multiplayer-functie van FIFA-games was tot nu toe beperkt tot het platform; PlayStation-spelers konden alleen tegen anderen met een PlayStation spelen. Dat gaat veranderen: EA kondigt een crossplay-test aan. Crossplay wordt vooralsnog beperkt tot de modi Online Seasons en Online Friendlies. Op die manier kunnen vrienden met verschillende spelcomputers toch tegen elkaar spelen.

Niet alle spelmodi worden ondersteund om eventuele technische problemen uit te sluiten, stelt EA. De test start 'binnenkort', wanneer precies is nog niet duidelijk. Als de test beschikbaar is, verschijnt een nieuwe knop rechtsonder in het hoofdmenu van FIFA 22. Daarmee kan crossplay aan of uit worden gezet.

'Geen merkbare impact'

Spelers zien straks een indicator bij tegenstanders op een ander platform, maar verder zou de functie volgens EA 'geen merkbare impact op de gameplay' moeten hebben. De functie zal zeker voor Google Stadia-gebruikers grote gevolgen hebben: dat platform is klein vergeleken met PlayStation en Xbox en dus kunnen Stadia-spelers moeilijker tegenstanders vinden.

Onlangs gingen er al geruchten dat FIFA 23 de eerste FIFA-game met crossplay zou worden. EA doet daar nu dus een voorschot op. FIFA 22 is beschikbaar sinds eind september 2021. Het spel is deze maand overigens gratis te downloaden voor PlayStation-gebruikers met een PS Plus-abonnement.

Kijk ook: IKEA stort zich op gaming