Ziggo voegt Oekraïense kinderzender toe
Extra zender voor vluchtelingen

Ziggo voegt Oekraïense kinderzender toe

20-05-2022 08:54 Laatste update: 08:54

Ziggo gaat een tweede Oekraïense tv-zender doorgeven. Vanaf 1 juni voegt de provider het kinderkanaal Nickelodeon Ukraine toe, nadat het sinds eind maart al een Oekraïense nieuwzender doorgeeft. Ziggo wil hiermee Oekraïense vluchtelingen in Nederland een hart onder de riem steken.

De zender Nickelodeon Ukraine zal in HD te zien zijn op kanaal 313, in alle tv-pakketten, maakte Ziggo vandaag bekend. De reclamevrije zender brengt non-stop programma's voor kinderen van alle leeftijden in de Oekraïense taal.

In de ochtend gaat het om programma's voor peuters en kleuters, zoals Paw Patrol, Dora the Explorer en Bubble Guppies. In de middag zijn bijvoorbeeld Spongebob Squarepants en Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness te zien. Ook is de zender te bekijken via de Ziggo GO-app.

Nieuwszender

Sinds eind maart is Ukraina 24 al beschikbaar bij alle tv-pakketten van Ziggo. De programmering van die nieuwszender staat helemaal in het teken van de oorlog. De Oekraïense nieuwszenders werken sinds de start van de oorlog samen onder de naam United News, waardoor ze grotendeels dezelfde programma's uitzenden. De doorgifte geldt 'zolang de situatie in de Oekraïne daarom vraagt'.

Noodnetwerken en simkaarten

De drie grote Nederlandse providers bieden ook gratis bellen en sms'en naar Oekraïne en vice versa aan. VodafoneZiggo heeft verder 12.000 simkaarten met beltegoed en data aan vluchtelingen uit Oekraïne gedoneerd.  

Ook hebben Nederlandse vrijwilligers die bij VodafoneZiggo werken in maart aan de grens met Oekraïne noodnetwerken en oplaadpunten aangelegd. Daarmee konden vluchtelingen en hulpverleners in contact blijven met geliefden.