© Apple

nieuwe macbook air apple macbooks m2 chip
Nieuwe MacBooks onthuld op WWDC

Apple komt met nieuwe MacBook Air en Pro met de M2-chip

6 juni 2022 om 18:14
Laatste update: 6 juni 2022 om 20:57

Apple heeft de nieuwe versies van de MacBook Air en de MacBook Pro met de nieuwe, snellere M2-chips aangekondigd.

Apple heeft de nieuwe MacBook Air onthuld tijdens zijn ontwikkelaarscongres WWDC. De nieuwe laptop heeft een groter 13,6 inch scherm vergeleken met de voorganger (13 inch). De nieuwe MacBook Air is 11 millimeter dun en weegt 1,23 kg. 

De laptop verschijnt komende maand in vier kleuren. Het ontwerp vertoont enkele overeenkomsten met de recente MacBook Pro-modellen. De Nederlandse vanafprijs van de nieuwe MacBook Air is 1519 euro.

M2-chip

De M2-chip biedt volgens Apple snellere prestaties dan de voorganger M1. De cpu is volgens Apple 18 procent sneller, de gpu is 35 procent sneller en de neural engine is 40 procent sneller. De M2-chip levert ook 50 procent meer geheugenbandbreedte dan de M1 en tot 24 GB aan centraal geheugen. 

De nieuwe MacBook Air krijgt twee Thunderbolt-poorten, een MagSafe-oplaadpoort en een koptelefooningang. De nieuwe stekker heeft twee usb-c-poorten waarmee je twee apparaten tegelijk kan opladen. De MacBook Air ondersteunt ook snelladen: in 30 minuten is de laptop tot 50 procent op te laden met een optionele usb-c-laadstekker van 67 W.

De verbeterde 1080P-webcam in de Air zit in een notch, een inkeping bovenin de schermrand. De accu is volgens Apple goed voor zo'n 18 uur aan videoweergave. De vernieuwde microfoons en speakers ondersteunen Dolby Atmos en het toetsenbord heeft een Touch ID-knop voor inloggen met vingerafdrukherkenning.

Ook nieuwe 13 inch MacBook Pro

Ook de 13 inch MacBook Pro krijgt een update met de M2-chip. De Pro krijgt ook tot 24 GB centraal geheugen en heeft 20 uur accuduur. De nieuwe MacBook Pro is volgende maand verkrijgbaar vanaf 1619 euro. 

Updates voor iOS, iPadOS en meer

Tijdens de presentatie op WWDC heeft Apple ook laten zien wat de belangrijkste vernieuwingen zijn in iOS 16 voor de iPhone.

Ook presenteerde het bedrijf de nieuwe updates voor de iPad, Apple Watch en Mac.

Volg onze updates over het Apple-event WWDC.

Waarom Apple aan een slimme bril werkt: