iPhone 14

Code iOS 16 verklapt: iPhone 14 krijgt always-on scherm

8 juni om 08:39
Laatste update: 8 juni om 08:39

In de testversie van iOS 16, dat in het najaar verschijnt, zijn al aanwijzingen gevonden dat de volgende iPhone een always-on scherm krijgt. Daardoor toont het scherm altijd bepaalde informatie, zoals de tijd of het weer, ook als de iPhone uit staat.

Er gaan al langer geruchten dat Apple de iPhone 14 een always-on scherm wil geven. Een deel van het scherm blijft dan altijd aan staan, ook als het toestel niet wordt gebruikt. Je ziet dan bijvoorbeeld altijd de tijd, agenda-items of notificaties. Dat is mogelijk doordat de verversing van het scherm heel laag kan zijn, waardoor de functie relatief weinig accuduur kost.

Veel recente Android-telefoons hebben al zo'n soort scherm. Ook de Apple Watch heeft sinds de Series 5 uit 2019 een always-on scherm. 

Code in iOS 16 ontdekt

De functionaliteit voor een always-on scherm is Apple aan het inbouwen in de volgende grote iOS-update, blijkt uit de code in een testversie van iOS 16. In de code staan volgens 9to5Mac nieuwe frameworks voor het beheer van de achtergrondverlichting van de iPhone. "Elk van deze frameworks bevat verwijzingen naar een always-on display-mogelijkheid", aldus 9to5Mac.  

Mogelijk krijgen alleen de duurdere Pro-modellen van de iPhone 14 een always-on scherm. Naar verwachting worden de nieuwe iPhone 14's in september aangekondigd.

Nieuwe HomePod op komst

In de broncode van de testversie van iOS 16 is daarnaast een hint gevonden voor een nieuwe versie van de slimme speaker HomePod. Daarover gingen recent al geruchten. Het zou kunnen gaan om een grotere HomePod met verbeterde speakers of een nieuwe variant van de huidige HomePod Mini.

Apple stopte vorig jaar met de productie van de grotere HomePod, die in 2018 op de markt was gekomen.

Kijk ook onze video vanaf Apple-event WWDC.

Review: HomePod Mini