Gadgetmerk Nothing onthult eerste smartphone in juli

Schets van de eerste Nothing-telefoon en oprichter Carl Pei

'Tech weer leuk maken'

Gadgetmerk Nothing onthult eerste smartphone in juli

08-06-2022 10:49 Laatste update: 15:30

Het Chinese gadgetmerk Nothing presenteert op 12 juli zijn eerste smartphone. Het bedrijf, vorig jaar opgezet door een van de oprichters van OnePlus, noemt het zijn 'belangrijkste product'.

De presentatie van de Phone (1) vindt op 12 juli plaats in Londen. Volgens Nothing is deze smartphone 'het belangrijkste product' van de startup. "Het luidt het begin in van de reis van Nothing om technologie weer leuk maken. Het is ook meteen een uitnodiging om alles wat de industrie ons heeft geleerd weer te vergeten", zegt het bedrijf.

Het merk is vorig jaar opgericht door Carl Pei, die in 2013 samen met Pete Lau aan de wieg stond van het telefoonmerk OnePlus, dat onderdeel is van Oppo. In 2020 verliet Pei OnePlus, om een jaar later Nothing te starten. Het merk bracht in de zomer van 2021 zijn eerste gadget uit: de draadloze oordoppen Ear (1).

Doorzichtige achterkant

De telefoon van Nothing krijgt een transparante achterkant, waardoor de onderdelen goed te zien zijn, zoals de spoel voor draadloos opladen. Volgens de ontwerper is dit bedoeld om de 'interessante componenten te benadrukken'. Schetsen van de telefoon werden vorige maand gepubliceerd in het designtijdschrift Wallpaper.

Het toestel krijgt ook een eigen Android-skin, die Nothing OS heet.

Getest: de draadloze oordoppen van Nothing