'Laatst gezien'-status WhatsApp nu te verbergen voor bepaalde personen
Nieuwe privacy-optie

'Laatst gezien'-status WhatsApp nu te verbergen voor bepaalde personen

17-06-2022 13:39 Laatste update: 13:39

WhatsApp geeft gebruikers voortaan meer controle over welke personen hun 'laatst gezien'-status kunnen bekijken. Ze kunnen instellen welke van hun contacten die informatie niet te zien krijgen.

WhatsApp toont standaard bovenaan chats op welke datum en tijd een contactpersoon voor het laatst online was. Gebruikers kregen tot nu toe drie opties voor wie deze informatie kan zien: niemand, iedereen of contactpersonen. Daar komt nu een vierde optie bij: 'Mijn contacten behalve'. Gebruikers kunnen dan precies instellen welke personen hun 'laatst gezien'-status niet te zien krijgen.

De 'laatst gezien'-status is privacygevoelig omdat het aangeeft wanneer iemand de app voor het laatst heeft gebruikt. Dat is een manier om erachter te komen of iemand een bericht heeft kunnen lezen, zelfs als de persoon de leesbevestigingen in de app heeft uitgeschakeld.  

De nieuwe instelling geldt ook voor het tonen van de profielfoto, informatie en status. De opties zijn beschikbaar via het menu onder Account > Privacy.

Nieuwe functies

Eerder deze week kwam WhatsApp met de mogelijkheid om de chatgeschiedenis over te zetten van Android naar iPhone.

Vorige maand voegde de chatdienst een aantal nieuwe functies toe, waaronder het met emoji reageren op berichten. Ook kunnen voortaan 512 mensen deelnemen aan WhatsApp-groepen en mogen gedeelde bestanden maximaal 2 GB groot zijn.

Zo haal je meer uit je iPhone: