© Volkswagen

volkswagen id 7 aero elektrische sedan
Elektrische auto's

Volkswagen onthult eerste volledig elektrische sedan

27 juni 2022 om 16:24
Laatste update: 27 juni 2022 om 16:25

Volkswagen heeft zijn eerste volledig elektrische sedan gepresenteerd. De ID. AERO is een auto in de lijn van de bekende Passat. De definitieve versie wordt vanaf volgend jaar in Nederland verwacht.

De ID-lijn van Volkswagen introduceerde zich in 2020 met de inmiddels populaire ID. 3, gevolgd door de grotere ID. 4, ID. 5 en ID. Buzz. Hatchbacks, crossovers, een busje: het ontbrak nog aan een nieuwerwetse sedan. De ID. AERO is nu door Volkswagen gepresenteerd als een concept car, maar net als met de voorgaande elektrische modellen van Volkswagen zal dat concept op veel punten overeenkomen met de uiteindelijke auto.

De Europese productie van de ID. AERO start in 2023. De wagen is gebouwd op hetzelfde platform als de andere ID-auto's, het modulaire MEB-platform. De lagere, aërodynamische vorm van de wagen zorgt volgens Volkswagen voor meer efficiëntie. De meest efficiënte ID. AERO met 77-kWh accu heeft dan ook een bereik van 620 kilometer. Een ID. 3 met dezelfde accu haalt 553 kilometer op een volle lading, beide volgens de WLTP-methode.

De achterkant van de ID.AERO.

Concurrent voor Tesla Model 3

Mogelijk werkt Volkswagen ook nog aan een elektrische stationwagon. De nieuwe afbeeldingen van de ID. AERO lijken op het Space Vizzion-concept dat Volkswagen in 2019 liet zien, behalve dat die auto een stationwagon is.

Vermoedelijk gaat de elektrische sedan niet als ID. AERO de weg op, maar krijgt de auto weer een getal: ID. 7 ligt voor de hand. Met zijn zakelijke uitstraling en hoge kilometerbereik wordt de ID. AERO waarschijnlijk een concurrent voor de Tesla Model 3, een populaire elektrische auto onder zakelijke rijders.

Kijk ook: Nederlandse zonneauto Lightyear 0