Hoe goed kan jij meezingen?

Spotify test karaoke-functie die je een score geeft

29 juni 2022 om 09:23
Laatste update: 29 juni 2022 om 09:23

Muziekdienst Spotify ontwikkelt een karaoke-modus waarmee gebruikers kunnen meezingen terwijl ze de songteksten zien en de zang van het nummer wordt gedempt. Na afloop krijgen ze een score voor hun zangkunsten.

Sommige gebruikers van Spotify hebben deze week al toegang gekregen tot de karaoke-functie, die momenteel onder een kleine groep wordt getest. Na het meezingen met een liedje krijgen gebruikers een score van 0 tot 100 procent, met daarbij een motiverende boodschap. Bij een score van 80 procent toont Spotify bijvoorbeeld 'Je bent een rockster!' en bij 53 procent luidt het: 'Vooral doorgaan, blijf oefenen!'

De nieuwe functie bouwt voort op de bestaande Lyrics-functie die Spotify vorig jaar uitbracht. Daarmee zien gebruikers songteksten voorbijscrollen tijdens het luisteren naar liedjes.

Microfoon-icoon

De karaoke-functie is volgens de testgebruikers beschikbaar via een Zing-knop met een microfoon-icoontje in de rechterbovenhoek van het scherm met de songteksten. Na het klikken op die knop wordt de zang van het nummer gedempt, waardoor gebruikers makkelijker kunnen meezingen.

Spotify wil nog niet zeggen of en wanneer de karaoke-functie definitief beschikbaar komt. Het Zweedse bedrijf zegt regelmatig tests uit te voeren met nieuwe functies. "Sommige daarvan effenen de weg voor onze bredere gebruikerservaring en andere dienen alleen als belangrijke lessen", liet Spotify in een reactie weten. 

De muziekdienst werkt ook aan een nieuwe manier om in zijn app te laten zien naar vrienden naar luisteren.

Getest: de nieuwe Sony-koptelefoon