WhatsApp laat je binnenkort verbergen of je online bent
Online-status WhatsApp afschermen

WhatsApp laat je binnenkort verbergen of je online bent

04-07-2022 07:39 Laatste update: 07:39

WhatsApp werkt aan een nieuwe optie waarmee anderen niet meer kunnen zien of je online bent. Het afschermen van de 'laatst gezien'-status kan al langer op WhatsApp, maar met de 'nu online'-status is dat nu nog niet mogelijk.

WhatsApp test de nieuwe mogelijkheid om de 'nu online'-status volledig te verbergen. Dat meldt de site WABetaInfo, dat vaker nog niet aangekondigde WhatsApp-functies onthult.

Als de nieuwe optie wordt aangezet, zien anderen in een chatgesprek de online-status bij de naam niet meer staan. Ook kunnen gebruikers die dat afschermen de online-status niet langer van anderen zien. Dat principe geldt ook bij andere privacy-opties op WhatsApp. Zo zijn de bekende blauwe vinkjes niet bij anderen te zien als een gebruiker ze zelf niet deelt.

De nieuwe functie zou in ontwikkeling zijn voor de WhatsApp-versies voor iOS, Android, Windows en macOS. Het is volgens WABetaInfo nog niet bekend wanneer WhatsApp de nieuwe optie voor iedereen invoert. Meestal worden nieuwe functies eerst opgenomen in testversies van de app, waarna het weken of maanden kan duren voordat ze officieel worden uitgebracht.

Meer privacy-opties

Onlangs voegde WhatsApp al een aantal nieuwe privacy-instellingen toe. Zo is het mogelijk om de laatst gezien-status te verbergen voor bepaalde contactpersonen. Ook de profielfoto en profieltekst zijn te verbergen.  

WhatsApp ontwikkelt sinds kort ook een nieuwe functie waarmee gebruikers verstuurde berichten nog kunnen aanpassen. Wanneer deze bewerkfunctie wordt uitgerold, is ook nog niet bekend.