netflix duurder reclames abonnement streaming bright podcast
Bright Podcast

'Reclame op Netflix? Begin van het einde'

20 juli om 21:23
Laatste update: 21 juli om 07:02

Netflix gaat het delen van accounts voor het eerst echt aan banden leggen. Waarom doet het bedrijf dat? En waarom komt de streamingdienst met een goedkoper abonnement met reclames?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Netflix is flink aan de knoppen aan het draaien. Het bedrijf verloor alweer abonnees en is gestart met het aanpakken van het delen van wachtwoorden. Wat voor gevolgen kan dat hebben? En waarom komt Netflix met een goedkoper abonnement met reclames?

Verder in het tech-nieuws: de nieuwe AR-brillen van Google, kassaloos winkelen in Utrecht en een toffe nieuwe auto.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bamigo, maker van (onder)kleding van bamboe. Duurzaam, lekker zacht en voor luisteraars van de Bright Podcast is er nu 25 procent korting met de code BRIGHT25.

Tips uit deze aflevering:

Game: Stray, een bijzondere game voor de PS4, PS5 en pc. Je speelt een zwerfkat in een vreemde wereld vol robots. Je moet puzzels oplossen om je weg naar huis weer te vinden. De game is onderdeel van PlayStation Plus Premium, los kost de game 30 euro.

Film: Patterson Cut. De Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi was ooit bedoeld als film, en dat is ook wel een beetje te merken. Deze fan heeft de serie opgeknipt, heeft het tempo verhoogd en alle loze onderdelen weggelaten. Het resultaat is een veel vlottere film.

Serie: The Outlaws. Een komisch drama over zeven buitenbeentjes met elk een totaal andere achtergrond die één ding gemeen hebben: ze zijn veroordeeld tot een taakstraf. Ze raken samen verwikkeld bij de diefstal van geld van een drugsbende. Een van de zeven is een sukkelige advocaat die wordt gespeeld door de man die de serie schreef en produceerde: Stephen Merchant, bekend van zijn samenwerkingen met Ricky Gervais, zoals The Office. Er zijn twee seizoenen, maar volgens Merchant zit er meer in het vat. In Nederland is de serie te zien op tv-zender BBC First.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.