NFT

Anthony Hopkins lanceert NFT's gebaseerd op filmrollen

Anthony Hopkins nft Hannibal Lecter
17 augustus om 15:22
Laatste update: 17 augustus om 15:24

Acteur Anthony Hopkins gaat een collectie NFT's verkopen van kunstwerken gebaseerd op zijn iconische filmrollen, zoals Hannibal Lecter uit The Silence of the Lambs.

De 84-jarige acteur onthulde zijn eerste NFT-collectie tijdens een onlinepersconferentie. Hopkins werkt ervoor samen met de startup Orange Comet, dat de NFT's medio september gaat verkopen via de online-marktplaats OpenSea.  

Een NFT, wat staat voor non-fungible token, is een uniek bestand dat het digitale eigendomsrecht waarborgt op bijvoorbeeld een kunstwerk. NFT's gebruiken blockchain-technologie om te verifiëren wie de eigenaar van een digitaal object is. Vorig jaar ontstond een lucratieve handel in NFT's, maar inmiddels zou de interesse alweer flink zijn gedaald.

Beroemde personages

De NFT-verzameling van Hopkins heet de Eternal Collection en bestaat uit kunstwerken van tien personages die Hopkins in zijn lange filmcarrière heeft gespeeld, onder wie Hannibal Lecter uit The Silence of the Lambs en Odin uit drie Thor-films.

"NFT's zijn blanco canvassen waarmee kunst in een nieuw format kan worden gecreëerd", aldus de acteur. Kopers van de NFT’s krijgen behalve de digitale kunstwerken ook 'een intiem gesprek' met Hopkins via de chat-app Discord en een 'exclusieve geluidsfragment' waarin de acteur de kunstwerken toelicht.

'Oudste in NFT-gemeenschap'

Volgens Hopkins is zijn leeftijd geen bezwaar bij het instappen in deze nieuwe technologie. "Ik ben waarschijnlijk de oudste in de hele NFT-gemeenschap en op social media, wat laat zien dat alles mogelijk is op elke leeftijd", zei de acteur tijdens de presentatie. 

Hopkins maakt ook schilderkunst en had in 2005 een tentoonstelling van zijn abstracte schilderijen.

Zo werken NFT's: