© Snap

'Snapchat-drone na vier maanden alweer geschrapt'
Stekker uit selfie-drone

'Snapchat-drone na vier maanden alweer geschrapt'

19-08-2022 09:00 Laatste update: 09:00

Snapchat-moederbedrijf Snap kwam vier maanden geleden met zijn eerste drone, maar verdere ontwikkeling van het apparaat is nu geschrapt wegens tegenvallende inkomsten.

Snap onthulde de Pixy-drone eind april. De kleine, knalgele drone kan gebruikers automatisch volgen en daarbij foto's en video's maken. Maar verdere ontwikkeling van de drone wordt gestaakt, zegt Snap-topman Evan Spiegel tegen zijn personeel. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme Snap-medewerkers.

De staking van het droneproject hoort bij een bredere herverdeling van de middelen van het bedrijf. Vorige maand meldde Snap tegenvallende kwartaalcijfers. Het bedrijf lijdt een enorm verlies door sterk tegenvallende inkomsten uit advertenties. Dat is het gevolg van strenge privacyregels op iOS enerzijds en sombere economische vooruitzichten anderzijds. Veel bedrijven besparen dan als eerste op hun advertentie-uitgaven.

Tweede versie leek aannemelijk

Snap leek eerder nog plannen te hebben voor een tweede versie van de Pixy-drone. "Misschien maken we er meer bij een versie twee als mensen van dit eerste product houden", zei Spiegel tegen The Verge. Verkoopcijfers van de Pixy zijn niet bekend, maar de drone leek wel aan te slaan. Vlak na de verkoopstart liepen de levertijden van de drone snel op tot twee maanden.

Momenteel is de drone nog te koop en direct leverbaar, maar alleen voor klanten in de VS en Frankrijk. De drone kost 230 dollar en wordt verkocht zolang de voorraad strekt.

Drone-review: DJI Mini 3 Pro