Microsoft en Nintendo maken Xbox en Switch niet duurder
PlayStation 5 wordt wel duurder

Microsoft en Nintendo maken Xbox en Switch niet duurder

26-08-2022 13:13 Laatste update: 13:14

Sony verhoogde deze week de adviesprijzen van de PlayStation 5 vanwege de oplopende inflatie. Concurrenten Microsoft en Nintendo zijn dat niet van plan met de Xbox en Switch.

De PlayStation 5 is sinds donderdag 50 euro duurder in Europa, een stijging van 10 of 12,5 procent afhankelijk van het model. De Xbox volgt dat voorbeeld voorlopig niet, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Windows Central. Microsoft heeft geen plannen om de adviesprijs van de Xbox Series X en S te verhogen in dollars, ponden of euro's.

Later volgde ook Nintendo, dat tegenover Eurogamer zegt "geen plannen voor de verhoging van de handelsprijs" van de Switch te hebben.

PlayStation is marktleider

De houding van Microsoft is mogelijk te verklaren vanwege de positie van de Xbox. De PlayStation is wereldwijd nog altijd marktleider. Bij de vorige generatie spelcomputers werd de PlayStation 4 zelf twee keer zoveel verkocht als de Xbox One. Dat verschil is deze generatie kleiner, mede door de schaarste van de PS5, maar ook nu lijkt Sony nog op kop te lopen.

Nintendo Switch

Een prijsverhoging van de Nintendo Switch werd al niet verwacht, omdat het apparaat inmiddels ruim vijf jaar oud is. De meeste hardware in de Switch is niet duur meer, waardoor Nintendo er de afgelopen jaren waarschijnlijk meer aan verdient. Ook de Switch OLED, die vorig jaar verscheen, is op het scherm na grotendeels gelijk aan de originele Switch.

Kijk ook: gamen via de cloud