Volop vernieuwend vervoer in nieuw RTL-programma Bright op Banden
Bright op Banden

Volop vernieuwend vervoer in nieuw RTL-programma Bright op Banden

05-09-2022 21:00 Laatste update: 24-05-2023 15:40

Drie vertrouwde Bright-gezichten presenteren de nieuwste stekkerauto's, e-bikes en andere elektrische vervoersmiddelen. Vanaf 10 september zes weken lang elke zaterdag te zien op RTL Z, elke zondag op RTL 7 en wanneer je wilt op Videoland.

Brights bandenbijters Bram van Dijk, David Lemereis en Rutger Middendorp verkennen in Bright op Banden de voertuigen van de 21e eeuw. Van opgevoerde e-bikes aan het front in Oekraïne en een Elfstepjestocht tot off-the-grid kamperen met een bi-directionele stekkerauto en de opkomst van micro-cars. Zolang er maar een accu in zit en minstens één band heeft.

Het programma vertelt je daarnaast alles wat je altijd al wilde weten over laadpalen, de duurzaamheid van elektrisch vervoer en bijvoorbeeld hoeveel veiliger onze voertuigen zijn geworden dankzij recente innovaties.

"Bij Bright zijn we gek op tech maar vervoersmiddelen hebben een speciale plek. Er gebeurt ook zoveel rond vervoer. EV’s veroveren de snelwegen, Nederland is Europees koploper laadpalen, e-bikes zijn de schaamte voorbij en onze steden schreeuwen om slimme oplossingen", zegt Bright-chef Erwin van der Zande.

Bright op Banden wordt mede mogelijk gemaakt door Kia. "Dat is een droompartner voor ons", aldus Van der Zande. "Kia deelt onze fascinatie voor tech, vernieuwing en duurzaamheid. Ze zijn het nummer één automerk in Nederland en de volledig elektrische EV6 is de Auto van het Jaar. Wij kunnen ons geen betere 'buddy van de show' wensen." 

Van links naar rechts: presentatoren Rutger Middendorp, Bram van Dijk en David Lemereis.

David Lemereis is de bekendste e-bike-journalist van Nederland en test al dik 15 jaar allerlei tech voor Bright. In zijn vrije tijd zit hij het liefst op een enduromotor off-road in de natuur. 

EV-angelist Rutger Middendorp test al ruim tien jaar vernieuwende auto’s voor Bright. De mensen in zijn dorp waren eerst verbaasd, toen jaloers maar weten inmiddels waarom er elke maand een nieuwe bolide voor zijn deur staat. 

Bram van Dijk heeft in de afgelopen vijf jaar voor Bright op vrijwel elk denkbaar vreemd voertuig met minder dan vier wielen gereden, waaronder monowheels, hoverboards en heel veel elektrische stepjes. Hij kan niet wachten tot ze in Nederland legaal de weg op mogen.

Het programma onderstreept Brights toonaangevende rol in Nederland ten aanzien van het testen van vernieuwend vervoer. Het eerste seizoen van Bright op Banden telt zes afleveringen van een half uur. Daarna hervat Brights reguliere tv-programma 'Best of Bright' zijn uitzendingen.

Bekijk Bright op Banden op Videoland