© Bright

'Apple onthult woensdag ook nieuwe AirPods Pro'

AirPods Pro

Apple-event

'Apple onthult woensdag ook nieuwe AirPods Pro'

05-09-2022 10:21 Laatste update: 15:42

Apple zou tijdens zijn event woensdagavond niet alleen nieuwe iPhones en Apple Watches presenteren, maar ook de nieuwe versie van de AirPods Pro aankondigen. De AirPods Pro 2 zouden een betere geluidskwaliteit en accuduur krijgen.

Dat schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman, die vaker als eerste de plannen van Apple meldt. Over de AirPods Pro 2 gaan al langer geruchten, waarbij een introductie dit najaar voor de hand ligt. Volgens Gurman is de onthulling onderdeel van het Far Out-event van Apple woensdagavond, waar ook de iPhone 14 en drie nieuwe Apple Watches worden verwacht. 

De AirPods Pro 2 zouden min of meer hetzelfde ontwerp hebben als de voorganger, die eind 2019 verscheen. Ze zouden beschikken over een nieuwe versie van de H1-chip, wat moet zorgen voor een langere batterijduur en een betere geluidskwaliteit.

Bluetooth 5.2

De firmware van Apple hintte onlangs al op de ondersteuning van de LC3-audiocodec, waarmee de AirPods Pro 2 de eerste Apple-oortjes zouden zijn die ondersteuning voor Bluetooth 5.2 krijgen. De nieuwe codec zorgt voor een stabielere en efficiënte verbinding. Ook klinken telefoongesprekken beter en wordt muziek met een hogere bitrate ondersteund.

De AirPods Pro 2 zouden ook lossless audio ondersteunen. Sinds vorig jaar biedt Apple Music al deze hogere audiokwaliteit.

Oplaaddoosje

Ook zou het oplaaddoosje van de nieuwe AirPod Pro’s een iets ander ontwerp krijgen. Volgens analist Ming-Chi Kuo beschikt het doosje nog wel over een Lightning-poort. Apple maakt volgens hem pas volgend jaar de overstap naar usb-c-poorten in de iPhone en zijn accessoires, mede doordat de Europese Unie binnenkort usb-c gaat verplichten. 

Luister ook de Bright Podcast: