© Paramount Pictures

Nóg een streamingdienst: SkyShowtime start eind dit jaar in Nederland

Tom Cruise in Top Gun: Maverick, onderdeel van SkyShowtime.

Videodienst van ViacomCBS en Comcast

Nóg een streamingdienst: SkyShowtime start eind dit jaar in Nederland

05-09-2022 10:30 Laatste update: 11:19

Nederland krijgt er nog een videostreamingsdienst bij. Het nieuwe SkyShowtime is vanaf het vierde kwartaal in Nederland te bekijken.

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van de bedrijven ViacomCBS en Comcast. In de VS hebben die bedrijven allebei een eigen dienst, Paramount+ en Peacock. In Europa wordt dat aanbod samengevoegd tot SkyShowtime, dat vanaf het vierde kwartaal in Nederland beschikbaar is. Dat meldt Variety.

Vanaf 20 september is SkyShowtime al beschikbaar in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. In Finland gaat dat 6,99 euro per maand kosten, in de andere Scandinavische landen omgerekend net zoveel. Een Nederlandse prijs is nog niet aangekondigd, maar vermoedelijk ligt die ook rond dat punt. Het is echter voorgekomen dat Nederlanders door streamingdiensten met een lagere prijs gelokt werden, bijvoorbeeld bij de introductie van HBO Max eerder dit jaar.

Nieuwe en bestaande titels

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit recente films als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Grou en The Northman. Die films zijn nu nog niet beschikbaar bij streamingdiensten in Nederland, en kunnen digitaal alleen maar gekocht of gehuurd worden.

De dienst bestaat verder uit films en series van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock. Het gaat daarbij niet alleen om oudere bestaande series, maar ook om nieuw materiaal dat speciaal voor de dienst is gemaakt. Dat zijn titels als American Gigolo, The Rising en Yellowjackets.

Luister ook de Bright Podcast: