Google onthult nieuwe Pixel-smartphones en eerste eigen smartwatch op 6 oktober
Nieuwe Pixels en Nest-apparaten

Google onthult nieuwe Pixel-smartphones en eerste eigen smartwatch op 6 oktober

06-09-2022 18:35 Laatste update: 18:44

Google lanceert op 6 oktober zijn nieuwe telefoons Pixel 7 en 7 Pro, de smartwatch Pixel Watch en nieuwe Nest-apparaten. Op de dag van de presentatie moet volgens Google ook direct de verkoop van de apparaten van start gaan.

Google heeft dinsdag de media uitgenodigd voor een hardware-event op 6 oktober in New York, waar het onder meer de Pixel 7, Pixel 7 Pro en Pixel Watch zal presenteren. Van die gadgets gaf Google in mei al een voorproefje, zonder toen de details en prijzen te onthullen.

De Pixel 7-smartphones krijgen de tweede versie van de Google's Tensor-chip, verbeterde camera's en Android 13. De balk met de camera's achterop is niet meer van glas, maar van aluminium.

Google zegt ook nieuwe Nest-gadgets te gaan presenteren, maar om welke smart home-apparaten het precies gaat, is nog niet duidelijk. De gadgets zullen dezelfde dag in de verkoop gaan.

Google-smartwatch

Met de Pixel Watch komt Google voor het eerst met een 'eigen' smartwatch, terwijl het al langer het Wear OS-besturingssysteem voor horloges maakt. "De Pixel Watch is de eerste smartwatch die door ons is ontworpen en gebouwd", zegt het techbedrijf.

Het is een rond en minimalistisch horloge, in zwart en wit, dat werkt met Wear OS 3. De Pixel Watch combineert volgens Google de diensten van het bedrijf met 'de gezondheids- en fitnessexpertise van Fitbit'. Google heeft vorig jaar Fitbit overgenomen.  

Welke apparaten Google in Nederland officieel uitbrengt is nog afwachten. De Pixel-apparaten zijn in ons land bijvoorbeeld niet via de Google Store te koop, maar alleen verkrijgbaar bij enkele webwinkels via de 'grijze import'. De Nest-apparaten en de Chromecast zijn wel te koop in de Nederlandse Google Store.

Apple-event

De aankondiging van Google volgt precies één dag voordat Apple zijn grote najaarspresentatie houdt, waar onder andere de iPhone 14 in vier versies en drie nieuwe Apple Watches worden verwacht. 

Luister ook: