© Nintendo

Nieuwste Zelda-game verschijnt in mei op de Nintendo Switch
Tears of the Kingdom

Nieuwste Zelda-game verschijnt in mei op de Nintendo Switch

13-09-2022 15:10 Laatste update: 15:21

Nintendo brengt het vervolg op Breath of the Wild in mei uit. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verschijnt op 12 mei voor de Nintendo Switch.

Ruim zes jaar na het verschijnen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt volgend jaar het vervolg voor de Nintendo Switch. Dat heeft Nintendo vanmiddag bekendgemaakt. Voor het eerst is de titel bekend: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

De game zou eigenlijk nog dit jaar verschijnen, maar werd begin dit jaar uitgesteld naar volgend jaar. Tot nu toe stond de game simpelweg bekend onder de naam 'Breath of the Wild 2'. De titel is een zeldzaam vervolg op een eerdere game; de meeste Zelda-games vertellen een eigen verhaal, met een eigen prinses Zelda en een eigen Link. Soms verschijnt er echter wel een vervolg, zoals Majora's Mask voor de Nintendo 64, een direct vervolg op Ocarina of Time.

Zelfde wereld als Breath of the Wild

In deze en eerdere video's is te zien dat Tears of the Kingdom zich in dezelfde versie van de wereld Hyrule afspeelt als Breath of the Wild. Dit keer gaat hoofdpersoon Link echter ook de hoogte in. De lucht hangt vol met zwevende brokken land, waar Link met allerlei nieuwe vaardigheden tussen kan springen, vallen en vliegen.

Breath of the Wild werd bij verschijning zeer positief ontvangen en geldt als een sprong voorwaarts wat betreft het ontwerp van openwereldgames. Breath of the Wild is inmiddels al zo'n 28 miljoen keer verkocht.

Pikmin 4 en Kirby

Verder kondigde Nintendo nog een boel grote en kleine nieuwe games voor de Switch aan. Zo krijgt de Pikmin-reeks na tien jaar weer een nieuwe game. Pikmin 4 verschijnt in 2023, en is het geesteskind van Mario-bedenker Shigeru Miyamoto. In de game moeten spelers kleine bloemwortelachtige beestjes besturen en allerlei puzzels in natuurlijke omgevingen oplossen.

Kirby-game Return to Dream Land verschijnt begin jaar opnieuw voor de Switch. De game kwam in 2011 uit op de Wii, en komt nu als herziene Deluxe-versie naar de Switch. Spelers kunnen in de game alleen of met vrienden 2D-platformlevels doorkruisen.