ted lasso fifa 23 afc richmond voetbal apple tv
Van Apple TV+ naar FIFA 23

Game FIFA 23 voegt voetbalclub uit Apple-serie Ted Lasso toe

21 september 2022 om 17:44
Laatste update: 21 september 2022 om 22:30

De voetbalclub AFC Richmond, bekend uit de Apple TV+-hit Ted Lasso, gaat deel uitmaken van de populaire voetbalgame FIFA 23.

Trainers Ted Lasso en Coach Beard en voetbalsterren Jamie Tartt, Dani Rojas, Sam Obisanya, Roy Kent en Isaac McAdoo zijn beschikbaar in FIFA 23, dat op 30 september wordt gelanceerd. Dat hebben Ted Lasso en game-uitgever EA Sports woensdag gemeld.

De comedyserie Ted Lasso gaat over de Americanfootballcoach Ted Lasso (gespeeld door Jason Sudeikis) die wordt ingehuurd om het professionele Engels voetbalteam AFC Richmond te coachen, hoewel hij geen enkele voetbalervaring heeft.

De serie kreeg de afgelopen twee jaar veel lof en won kasten vol prijzen. Ook bij de recente uitreiking van de Emmy Awards was Ted Lasso weer een van de grote winnaars.

Nederlandse acteur

De Nederlandse acteur David Elsendoorn heeft een bijrol in de serie als de lompe Hollandse voetballer Jan Maas. Ook zijn personage is beschikbaar in FIFA 23.

Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen op Apple TV+ te zien zal zijn. Een deel van de opnames werden afgelopen voorjaar in Amsterdam gemaakt.

Game heet straks geen FIFA meer

FIFA 23 is de laatste versie van het voetbalspel, dat sinds 1993 wordt uitgegeven, dat de naam FIFA draagt. Volgend jaar vindt de naamsverandering naar EA Sports FC plaats. EA en voetbalbond FIFA werden het niet eens over de rechten.