Cybercrime

Britse politie pakt 17-jarige hacker op: 'Verband met hacks Uber en Rockstar Games'

23 september 2022 om 18:18
Laatste update: 23 september 2022 om 19:23

De Londense politie heeft in samenwerking met de Amerikaanse federale politiedienst FBI een 17-jarige hacker opgepakt. Hij zou achter de recente hacks op gamebedrijf Rockstar Games en taxi-app Uber.

De jonge hacker werd donderdagavond in Oxfordshire opgepakt op verdenking van hacking. De arrestatie wordt volgens journalist Matt Keys in verband gebracht met de hack op Rockstar Games, de maker van de populaire GTA-games, en 'mogelijk ook met de hack van Uber'. 

De tiener zit nog vast, meldt de Britse politie. Er zijn nog geen andere details vrijgegeven.

Beelden game GTA 6 gelekt

In de nacht van vorige week donderdag op vrijdag bleek dat Uber gehackt was. Uber zei eerder deze week dat de hacker lid was van de bekende hackersgroep Lapsus$. 

Hij zou ook de hacker zijn die afgelopen weekend beelden van de game GTA 6 online heeft gezet. Ook de waardevolle broncode van de game zou daarbij zijn gestolen. De hacker wilde losgeld eisen.

Groep hackte ook Microsoft en Okta

Hackersgroep Lapsus$ was eerder ook verantwoordelijk voor het hacken van Nvidia, Microsoft, en Okta. Begin dit jaar werden al zeven verdachten met leeftijden tussen 17 en 21 jaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de hackersgroep. Toen werd ook bekend dat de leider van Lapsus$ een 16-jarige Brit zou zijn.