Twitter doet ook TikTok na: swipen door schermvullende video's
Sociale media

Twitter doet ook TikTok na: swipen door schermvullende video's

30-09-2022 11:55 Laatste update: 13:18

Twitter gaat de filmpjes op de mobiele app in een volledig scherm tonen, waarbij gebruikers net zoals bij TikTok verticaal door video's kunnen scrollen. Daarmee is Twitter het volgende sociale netwerk dat de populaire interface van TikTok kopieert.

Twitter voegt de nieuwe videofunctie de komende dagen eerst toe aan zijn iOS-app. De functie maakt het volgens Twitter makkelijker 'om video's te ontdekken'. Als Twitter-gebruikers in de app een filmpje aanklikken komen ze in een nieuwe, schermvullende interface. Ze kunnen met een swipe naar beneden naar de volgende video gaan. Dat lijkt heel erg op hoe TikTok werkt.

Gebruikers die in de nieuwe videomodus zitten kunnen via een knop in de linkerbovenhoek teruggaan naar de originele tweet van de video. Twitter voegt ook een nieuwe carrousel met video’s toe aan het Explore-onderdeel. Onder 'Video’s for you' verschijnen de populairste video’s op het platform.

Twitter-gebruikers die de taal in de app op Engels hebben ingesteld krijgen als eerste toegang tot de nieuwe videoweergave. Het is nog niet bekend wanneer Twitter de vernieuwingen ook op Android uitrolt en wanneer de functie in andere talen beschikbaar komt.

Instagram Reels en YouTube Shorts

Eerder kopieerden ook Instagram en Facebook de populaire video-interface van TikTok in de Reels-functie. Daarnaast kwam YouTube al met zijn TikTok-rivaal YouTube Shorts.

Na veel kritiek van Instagram-gebruikers, die vonden dat de app te veel op TikTok was gaan lijken, beloofde de topman van Instagram onlangs dat bepaalde wijzigingen weer deels teruggedraaid zouden worden.

Luister ook de Bright Podcast: