© Twitter

Langverwachte Twitter-knop voor achteraf aanpassen tweets nu echt beschikbaar

Zo ziet de bewerkknop eruit.

Sociale media

Langverwachte Twitter-knop voor achteraf aanpassen tweets nu echt beschikbaar

04-10-2022 08:54 Laatste update: 08:54

Twitter heeft eindelijk de langverwachte mogelijkheid uitgerold om tweets achteraf aan te passen. Gebruikers krijgen daar een half uur de tijd voor.

Er wordt al bijna tien jaar gesproken over een bewerkknop op Twitter. In april van dit jaar beloofde Twitter dat de knop er eindelijk zou komen en nu is het ook echt zo ver. Gebruikers die nu bijvoorbeeld een tikfout maken in hun tweet, kunnen het bericht dan tot 30 minuten na plaatsing nog aanpassen.

De functie is er wel alleen voor gebruikers met een betaald Twitter Blue-abonnement. Bovendien is de knop er alleen in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland te gebruiken. De VS volgt binnenkort. Het is nog niet bekend wanneer de bewerkknop naar Europa komt.

Een voorbeeld van een aangepaste tweet:

Niet bij alle soorten tweets

Aangepaste tweets zijn te herkennen aan een klein potloodje naast de datum. Gebruikers kunnen dan zien dat de tweet is aangepast en ook wanneer. Wie op het potlood klikt, ziet het originele bericht en alle aanpassingen die sindsdien zijn gedaan. Gebruikers kunnen maximaal vijf berichten aanpassen.

De functie zit nu nog in een testfase. Gebruikers kunnen niet alle berichten aanpassen. Reacties, retweets, threads, polls, Circle-berichten en meer kunnen nog niet aangepast worden.

Luister ook de Bright Podcast: