elektrische camper zonnepanelen zonne energie kamperen campers
Bright op Banden

Duurzaam kamperen in een zonne-camper en 200 kilometer steppen

16 oktober 2022 om 19:39
Laatste update: 24 mei 2023 om 15:52

In de laatste Bright op Banden van dit seizoen stept Bram 200 kilometer voor het goede doel en bekijkt David een camper die rijdt op zonne-energie.

Bright-presentatoren David, Rutger en Bram verkennen vernieuwend vervoer in het tv-programma Bright op Banden op RTL Z, RTL 7 en Videoland. Dit zie je in deze laatste aflevering van het eerste seizoen.

Camper op zonne-energie

David stapt in de zonne-camper Stella Vita, gemaakt door studenten van de TU Eindhoven. Dankzij de zonnepanelen rijdt hij gratis én in grote luxe.

De Elfstepjestocht: 200 km op elf (e)-stepjes

Bram is al jaren bezeten van de elektrische step. Als kroon op zijn reviewwerk voor Bright rijdt hij daarom de zelfverzonnen Elfstepjestocht: een tocht van 200 kilometer op elf verschillende stepjes langs de elf Friese steden, om geld op te halen voor onderzoek naar teelbalkanker. Bekijk ook ons uitgebreide verslag van de tocht.

Ik ga op reis en ik EV

De grootste angst van nieuwe eigenaren van elektrische auto’s is lange ritten maken. Het bereik van de stekkerauto’s is vaak minder dan de brandstofvariant. Maar Rutger legt uit dat je juist minder voorbereidingen hoeft te treffen als je op reis gaat met een EV.

'Powerbank' maakt van je fiets een e-bike 

In 'Hebben of dumpen?' probeert David dit te slijten aan Bram: 's werelds eerste e-bike, verpakt als powerbank. Hoe vindt Bram deze Swytch Kit rijden? 

Kijk meer afleveringen van Bright op Banden.

In Bright op Banden zie je vernieuwend vervoer, elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland. Bright op Banden wordt mede mogelijk gemaakt door Kia.