5 euro per maand

T-Mobile ondersteunt Apple Watch 4G vanaf 5 november

t-mobile apple watch esim multisim go-abonnement slim horloge 5 euro
22 oktober om 09:11
Laatste update: 25 oktober om 11:39

T-Mobile heeft als eerste Nederlandse provider een datum genoemd waarop het de 4G-versie van de Apple Watch gaat ondersteunen. Vanaf 5 november is het nieuwe multisim-abonnement beschikbaar.

T-Mobile vraagt klanten 5 euro per maand voor de multisim. Met multisim is het mogelijk om hetzelfde telefoonnummer en dezelfde mobiele bundel te delen tussen een iPhone en een Apple Watch Cellular. Dat model van de Apple Watch heeft een eigen 4G-chip en esim-ondersteuning, en kan zo los van de iPhone bellen, berichten sturen, muziek streamen en andere functies uitvoeren.

Vanaf 29 oktober om 18:00 kan het multisim-abonnement bij T-Mobile worden besteld. Dat kan in combinatie met een cellular-versie van de Apple Watch Series 7, voor klanten met een T-Mobile Go-abonnement.

T-Mobile noemt geen prijs van de Apple Watch met 4G, maar waarschijnlijk is het model er net als in het buitenland vanaf 529 euro. T-Mobile gaat ook de Apple Watch SE met 4G verkopen.

Mogelijk roestvrijstaal in Nederland

Apple zegt desgevraagd dat het op dit moment geen verdere mededelingen heeft over de verkoop van de Apple Watch Cellular in Nederland. Op de Nederlandse site van Apple staat inmiddels dat ook daar de cellular-versies van de Apple Watch Series 7 en SE vanaf 5 november beschikbaar zijn, te bestellen vanaf 29 oktober om 18:00 uur. Apple gaat in ieder geval de uitvoeringen in aluminium en roestvrijstaal verkopen, van de derde uitvoering in titanium is in Nederland nog geen sprake.

Tot nu toe was de Apple Watch met 4G niet in Nederland beschikbaar, omdat providers de esim van het horloge nog niet ondersteunden. Daarom werd alleen het aluminium model van de Apple Watch in Nederland verkocht; de versies in roestvrijstaal en titanium zijn er alleen in 4G-uitvoering.

KPN komt ook met ondersteuning 

Gebruikers die al een geschikte Apple Watch hebben, bijvoorbeeld uit het buitenland, kunnen multisim ook als losse add-on inschakelen op hun abonnement. In beide gevallen kost de multisim 5 euro per maand. De Apple Watch is al sinds Series 3 beschikbaar met 4G, in het buitenland. T-Mobile stelt dat die versies in principe ook werken in Nederland, maar raadt aan eerst bij Apple navraag te doen.

KPN beloofde ook al ondersteuning van de Apple Watch, maar details zijn nog onbekend. Vodafone heeft nog niks laten weten over eventuele ondersteuning van de Apple Watch in Nederland.

Review: Apple Watch Series 7