Streamingdienst SkyShowtime kost 7 euro per maand in Nederland

Skyshowtime

Nieuwe rivaal Netflix en HBO Max

Streamingdienst SkyShowtime kost 7 euro per maand in Nederland

18-10-2022 08:12 Laatste update: 11:03

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime gaat volgende week dinsdag in Nederland van start en kost in ons land 7 euro per maand. De dienst krijgt in een later stadium ook Nederlandse programma's.

De maandprijs van 7 euro komt ongeveer overeen met de prijzen in Finland, Noorwegen en Zweden, maar in Portugal kost SkyShowtime slechts 5 euro per maand. Het prijsverschil komt volgens het bedrijf doordat het zijn prijzen 'aanpast aan de markt en het concurrentielandschap in die markten'.

SkyShowtime is de streamingdienst van de grote Amerikaanse mediaconcerns Paramount en Comcast. De collectie bevat films, docu's en series van onder meer Universal, Paramount, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock.

Er komen lokale programma's

Het bedrijf komt later ook met lokale programma's in Europese landen. Het gaat om 'originele programma's, documentaires en specials'. Aan welke Nederlandse content er wordt gewerkt, is momenteel nog niet bekend.

"Het kost tijd om een ​​volledige catalogus te ontwikkelen en dit zal de komende anderhalf jaar een aandachtspunt zijn. We zijn van plan onze lokale programmering op te voeren om klanten een balans te bieden tussen wereldwijde en lokale series en films", laat SkyShowtime in een reactie weten.

Star Trek en Top Gun

SkyShowtime biedt bij de lancering toegang tot onder meer Star Trek: Strange New Worlds, Halo, Yellowstone, Let The Right One In en Law & Order seizoen 21. Ook zijn films als The Lost City en Sonic the Hedgehog 2 beschikbaar.

Binnenkort verschijnen ook meerdere recente bioscoopfilms op de dienst, zoals Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en The Bad Guys.

Naar 20 Europese landen

SkyShowtime heeft bij de lancering behalve een webversie ook apps voor iOS, Android, Apple TV, Google TV en LG TV. Er is nog geen app voor Samsung TV, bevestigt het bedrijf.

De dienst komt uiteindelijk in 20 Europese landen beschikbaar. Later volgt de uitrol in Centraal en Oost-Europa, tot in het eerste kwartaal van 2023. In totaal komt SkyShowtime voor 90 miljoen Europese huishoudens beschikbaar.

Grote concurrentiestrijd

In de felle strijd om abonnees lanceren Netflix en Disney binnenkort hun goedkopere abonnementen met reclames, met prijzen die in de buurt liggen van het tarief van SkyShowtime. 

SkyShowtime is de derde grote streamingdienst die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd. HBO Max en Viaplay zijn sinds maart in ons land beschikbaar en hebben al honderdduizenden Nederlandse abonnees aan zich gebonden. Anders dan Viaplay is SkyShowtime niet van plan om sportwedstrijden te gaan streamen. "Er zijn momenteel geen plannen om sportuitzendingen toe te voegen."

Luister ook: