Nieuwe iPads onthuld: 'Wat een rare keuzes van Apple'
Bright Podcast

Nieuwe iPads onthuld: 'Wat een rare keuzes van Apple'

19-10-2022 21:33 Laatste update: 26-10-2022 21:55

Apple heeft bij de nieuwe iPad en iPad Pro een aantal vreemde keuzes gemaakt. We bespreken de nieuwe Apple-tablets en de 'wildgroei' aan iPad-accessoires.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Apple heeft de nieuwe iPads onthuld, waarbij de 'normale' iPad het opvallendst is vernieuwd. De thuisknop is weg, de selfie-camera zit op een betere plek en alle iPads hebben nu usb-c. Maar er zijn ook rare dingen aan de hand, rond accessoires bijvoorbeeld. En sommige handige dingen zitten wel in de nieuwe iPad, maar niet in de nieuwe iPad Pro. 

Kijk ook onze review van de nieuwe iPads

Ook bespreken we het nieuws over streamingdiensten: het aantal Netflix-abonnees groeit weer en Netflix gaat binnenkort extra geld vragen als je jouw account deelt. Ook krijgt Nederland er komende week weer een nieuwe videodienst bij: SkyShowtime.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Bechtle, de IT-partner die hybride werken veiliger maakt met hun security ladder. Beklim als het ware die ladder, en je bent helemaal klaar voor alle digitale dreigingen. Meer weten? Kijk op securityladder.nl.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Derry Girls op Netflix. Het derde en laatste seizoen van deze vreemde comedyserie is begonnen. Speelt zich af in de jaren ‘90 in Ierland, tijdens de hoogtijdagen van de Troubles, het bloedige conflict in Noord-Ierland. Dat klinkt heel serieus maar Derry Girls is juist heel geestig. Vier meiden en een gast zitten op een katholieke school en maken belachelijke dingen mee. Elke aflevering staat soort van op zichzelf, maar er komen wel dingen voorbij die echt gebeurd zijn. Je ziet Ierse humor, die anders voelt dan de Engelse humor die we meestal gewend zijn.

Podcast: Weird Hit Wonder van Radio 2 en VPRO 3voor12. Over hele rare hits van weleer, de vreemdste van de 'one hit wonders'. De nieuwe afleveringen gaan bijvoorbeeld over Busje Komt Zo van Höllenboer, Holiday Rap van MC Miker G & DJ Sven, en over roemruchte ringtones zoals Crazy Frog en Snuffie Bunny. 

Serie: The Bear op Disney+. De serie gaat over chefkok Carmen of Carmy met bijnaam Bear, die in het beste restaurant ter wereld, Noma, heeft gewerkt maar terugkeert naar Chicago om de broodjeszaak van zijn familie te runnen nadat zijn broer zelfmoord heeft gepleegd. Rauwe serie, sterke cast. Niet heel ontspannend, want de chaos in de keuken is overweldigend. De eerste acht afleveringen staan nu op Disney+ en er komt een tweede seizoen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.