Motorola brengt nieuwe vouwtelefoon in Nederland uit
Opvouwbare smartphone

Motorola brengt nieuwe vouwtelefoon in Nederland uit

25-10-2022 10:01 Laatste update: 26-10-2022 13:14

Motorola brengt zijn nieuwe opvouwbare Razr-smartphone in Nederland op de markt. De Razr 2022 is een concurrent voor de compacte Samsung-vouwtelefoon Galazy Z Flip.

De Motorola Razr 2022 heeft een scherm dat in het midden horizontaal wordt dubbelgevouwen. Dichtgeklapt heeft het toestel dan een compact, bijna vierkant formaat. Daarmee doet de vouwtelefoon denken aan de bekende Razr-telefoons die halverwege de jaren nul populair waren.

Het nieuwe toestel is de opvolger van de eerste Motorola met een opvouwbaar scherm die begin 2020 verscheen. In Nederland is de Razr 2022 vanaf vandaag verkrijgbaar voor 1200 euro.

Het vouwbare oled-scherm is met 6,67 inch een stuk groter dan bij de voorganger. Het 144 hz-scherm heeft een resolutie van 2400x1080. Aan de buitenkant zit een extra oled-schermpje van 2,7 inch voor gebruik als het toestel is dichtgeklapt.

Motorola Razr 2022

Snelle chip, maar twee grote Android-updates

De Razr 2022 werkt met de snelle chip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. De hoofdcamera heeft 50 megapixel, de ultragroothoekcamera biedt 13 megapixel en de 32 megapixel-frontcamera zit in een gaatje in het scherm verwerkt.  

De nieuwe Razr heeft een 3500 mAh-accu, wat iets groter is dan in het vorige model. Het toestel is met 30W bedraad op te laden, maar is niet draadloos op te laden.

Het toestel werkt met Android 12. Motorola belooft maar twee grote Android-systeemupdates en drie jaar aan beveiligingsupdates. Concurrent Samsung biedt bij zijn high-end smartphones vier Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates.

De Razr 2022 als 'ie is uitgevouwen.

Samsung als grote concurrent

Motorola is een van de weinige merken die vouwtelefoons maakt. In Nederland verkoopt verder alleen Samsung opvouwbare smartphones.

De nieuwste Samsung-vouwtelefoons Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4 verschenen in augustus. De Flip 4 lijkt erg op de Motorola Razr met een vergelijkbaar compact vierkant formaat als het toestel is dichtgevouwen. De Flip 4 heeft ook een 6,7 inch scherm, een grotere accu en is goedkoper dan de nieuwe Razr, maar het schermpje aan de buitenkant van het Samsung-toestel is een stuk kleiner dan bij de rivaal van Motorola.

Luister ook: