Musk wil Twitter-personeel en adverteerders geruststellen
Geen 75% ontslag

Musk wil Twitter-personeel en adverteerders geruststellen

27-10-2022 14:02 Laatste update: 28-10-2022 06:52

Miljardair Elon Musk heeft gesproken met het personeel van Twitter, en hen naar verluidt verzekerd dat hij niet driekwart van hen gaat ontslaan. Ook adverteerders wil hij geruststellen over het beleid na zijn overname.

De overname van Twitter door Musk wordt naar verluidt momenteel afgerond: de rechter heeft Musk tot morgen de tijd gegeven om de aankoop af te ronden. Gisteren ging Musk al langs op het hoofdkantoor van Twitter, waar hij met het personeel sprak. Eerder ging het gerucht dat Musk driekwart van het Twitter-personeel zou willen ontslaan. Musk zou het personeel gisteren hebben verteld dat daar geen sprake van is, meldt Bloomberg.

Hoewel het hoge percentage van 75 procent volgens Musk dus niet zou kloppen, worden toch ontslagen verwacht. Ook voor de overname zou Twitter al van plan zijn geweest  te snijden in het aantal functies, om zo winstgevend te blijven. Het bedrijf heeft nu zo'n 7500 werknemers, waarvan het huidige bestuur naar verluidt een kwart had willen ontslaan. Ingewijden spreken anoniem over duizenden werknemers die weinig doen en zich verhullen in bureaucratie.

Adverteerders door Musk gerustgesteld

Musk heeft openbaar op Twitter ook een mededeling aan adverteerders geplaatst. Hij stelt daarin dat Twitter geen 'hel zonder regeltjes' kan worden waar iedereen zomaar alles kan zeggen zonder consequenties. "Naast de wetten van ons land, zal ons platform warm en verwelkomend moeten zijn voor iedereen", schrijft Musk.

"Ik geloof ook dat advertenties, als ze goed zijn gemaakt, kunnen informeren, plezieren en entertainen", schrijft Musk. "Het is daarom essentieel om Twitter-gebruikers advertenties te laten zien die zo relevant mogelijk zijn voor hen. Twitter wil het meest gerespecteerde advertentieplatform ter wereld worden, dat je merk sterker maakt en je bedrijf laat groeien", schrijft Musk. "Laten we samen iets geweldigs bouwen."

Musk licht aankoop verder toe

"Ik wil persoonlijk mijn motivatie achter de Twitter-overname delen", schrijft de miljardair. Volgens Musk is er veel gespeculeerd over die reden. "Dat is grotendeels fout." Musk wijst in zijn toelichting op het belang van Twitter voor de "toekomst van de beschaving".

Twitter is volgens Musk een digitaal dorpsplein, waar "op een gezonde manier" gedebatteerd kan worden "zonder te vervallen in geweld". Musk wijst op het gevaar van versplintering van het debat richting extreemrechts en -links. "In een niet aflatende honger naar kliks heeft een groot deel van de traditionele media die gepolariseerde extremen aangewakkerd", aldus Musk.

"Daarom heb ik Twitter gekocht. Niet omdat ik dacht dat het makkelijk zou zijn. Ik heb het niet gedaan om geld te verdienen. Ik heb het gedaan om de mensheid te helpen, waar ik van hou", aldus Musk.