© Signify

Philips Hue komt met slimme kerstverlichting

De Hue-kerstlampjes zijn veelkleurig en kunnen slim worden bediend.

250 lampjes, 20 meter

Philips Hue komt met slimme kerstverlichting

10-11-2022 09:35 Laatste update: 12:39

Philips Hue had al slimme lampen in allerlei formaten voor binnen en buiten, maar slimme kerstverlichting had het bedrijf nog niet. Tot nu: een snoer van 20 meter met 250 lampjes.

Hue-gebruikers vragen al jaren om slimme kerstverlichting: wij vorige week nog.

En nu is het er: Festavia heet de slimme kerstverlichting van Philips Hue. Een snoer van 20 meter dus, voorzien van 250 led-lampjes die een breed palet aan kleuren kunnen weergeven. De lampjes kunnen zo klassiek warmwit licht geven, maar bijvoorbeeld ook een kleurverloop van groen naar rood. Met de nieuwe Diffuus-stijl toont de kerstverlichting tot vijf kleuren die willekeurig over het de lampjes worden verdeeld "voor een kleurrijke, feestelijke ervaring".

De kerstverlichting kan een Gradient-kleurverloop laten zien.

Sprankelen of flikkeren als kaarsen

De Hue-app krijgt nieuwe effecten, om de lampjes te laten sprankelen bijvoorbeeld. Dan knipperen de lampjes niet snel, maar gaan ze langzaam en los van elkaar aan en uit. Ook het bestaande kaars-effect kan met de kerstverlichting worden gebruikt. Dan flikkeren de lampjes lichtjes, waardoor het effect van een flikkerend kaarsje ontstaat. Ook kan de lichtsnoer reageren op muziek, net als bestaande Hue-verlichting.

Luister ook de Bright Podcast:

De slimme kerstverlichting van Hue kan alleen binnenshuis worden gebruikt. Net als andere Hue-lampen, kan dit lichtsnoer ook worden in- en uitgeschakeld via de Hue-app, alle slimme assistenten en via de ingebouwde smart home-functies van Android en iOS. Philips Hue Festavia is vanaf 15 november verkrijgbaar en kost 159,99 per snoer van 250 lampjes. Volgend jaar breidt Hue het aanbod uit tot drie snoeren met verschillende lengtes.

10 jaar Philips Hue. En nu? ?