Amerikaanse senator is Musk beu: 'Fix je bedrijven of wij doen het'
Pesterijen van Elon Musk

Amerikaanse senator is Musk beu: 'Fix je bedrijven of wij doen het'

14-11-2022 13:44 Laatste update: 13:49

Een Amerikaanse senator pikt de pesterijen van Elon Musk op Twitter niet. "Fix je bedrijven of wij doen het voor je", sneert hij naar de miljardair.

De leegloop bij Twitter en het zwabberende beleid weerhouden de overwerkte Musk er niet van om ruzie te zoeken op het platform, dat hij twee weken geleden overnam voor 44 miljard dollar. Dit weekend reageerde Musk op de Amerikaanse senator Ed Markey. De Democraat klaagde dat een verslaggever bij wijze van test een account in zijn naam kon maken, met een blauw vinkje erbij.

In plaats van serieus op de zorgen van de senator in te gaan, besloot Musk om er een pesterij van te maken. "Misschien is het omdat je echte account klinkt als parodie", aldus de miljardair. Senator Markey kon er niet om lachen en wijst op het vergrootglas waar Twitter onder ligt sinds het bedrijf eerder dit jaar schikte met marktwaakhond FTC, en op het onderzoek dat de Amerikaanse overheid doet naar de veiligheid van de Autopilot-functie van Tesla's.

Lastig maken

"Fix je bedrijven. Of het Congres doet het", schrijft de senator naar Musk. Het Amerikaans Congres is het orgaan dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Die senaat blijft na de tussentijdse verkiezingen nipt in Democratische handen, waardoor het dreigement van Markey enigszins steek houdt.

Markey zal de rijke Musk niet zijn bedrijven af kunnen pakken, maar hij kan het de miljardair wel lastiger maken om zaken te doen. Markey is bijvoorbeeld ook de senator die Facebook vorig jaar het vuur aan de schenen legde.

Open sollicitatie niet welkom

Ondertussen heeft Musk een open sollicitatie gekregen van de voormalig topman van de Amerikaanse tak van T-Mobile. John Legere stelt dat Twitter een topman nodig heeft die het bedrijf dagelijks kan leiden; Musk heeft ook de leiding over SpaceX en Tesla. Maar de miljardair ziet dat nog niet zitten en reageert met een simpele 'nee'.

Musk beloofde eerder echter al wel dat hij van plan is slechts tijdelijk ceo te blijven van het bedrijf, al is niet duidelijk hoe tijdelijk dat is.

Luister ook de Bright Podcast: