© Lightyear

Nederlandse Lightyear 2-auto wordt vijfzits, tijdens CES te zien
Tweede productieauto

Nederlandse Lightyear 2-auto wordt vijfzits, tijdens CES te zien

07-12-2022 15:46 Laatste update: 08-12-2022 11:23

Ook de nieuwe productie-auto van het Nederlandse Lightyear wordt een vijfzits-model. De eerste beelden van het ontwerp worden begin volgend jaar getoond tijdens techbeurs CES.

Dat zegt Annemiek Koers, hoofd aerodynamica bij de Lightyear in de Bright Podcast. Lightyear ontstond uit een auto die een groep Eindhovense studenten maakte voor de World Solar Challenge. De Lightyear 0 is 's werelds meest aerodynamische productieauto, en is daarom én dankzij zonnepanelen op het dak goed voor een veel groter bereik dan auto's van een vergelijkbaar formaat.

'Minstens zo aerodynamisch'

De nieuwe auto van Lightyear, de Lightyear 2, moet in 2025 verschijnen. Volgens Koers is het doel om de auto minstens zo aerodynamisch te maken als de Lightyear 0. Ook wordt de auto opnieuw een vijfzitter: het type auto waar nu het meeste vraag naar is.

Van het ontwerp van de Lightyear 2 licht het bedrijf binnenkort het eerste tipje van de sluier op. Lightyear is aanwezig op 's werelds grootste techbeurs CES, van 5 tot 8 januari in Las Vegas. Bright is ook aanwezig op die beurs, en zal begin volgend jaar verslag doen van alle nieuwe ontwikkelingen die daar worden onthuld.

Luister ook het volledige interview met Annemiek Koers van Lightyear: