© Lightyear

Neerlands trots: zo werd Lightyear het meest aerodynamisch

Lightyear 0

Bright Podcast ?

Neerlands trots: zo werd Lightyear het meest aerodynamisch

07-12-2022 15:41 Laatste update: 15:44

In deze aflevering spreken we met Annemiek Koers, hoofd aerodynamica bij de Nederlandse automaker Lightyear. Met de 'zonneauto' Lightyear 0 heeft het bedrijf de meest aerodynamische productieauto ter wereld op zijn naam. Hoe heeft Lightyear dat bereikt, en wat brengt de toekomst?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Niet Tesla, niet Ferrari of Lamborghini maar het Nederlandse Lightyear maakte eerder dit jaar de meest aerodynamische productieauto ter wereld. Bij ons te gast is Annemiek Koers, hoofd aerodynamica bij Lightyear. Koers vertelt over het werk van haar afdeling en het belang van een snel en glad ontwerp bij het maken van een zuinige auto.

Verder vandaag veel Apple: van karaoke tot zelfrijdende auto, gedoe voor Meta en veel nieuwe functies voor de Google Pixels.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy, een gratis opleiding tot fullstack web developer of junior data engineer via de STAP-subsidie. Meer weten? Kijk op stap.bit-academy.nl.

Tips uit deze aflevering:

App: Lensa AI, een van de meest gehypte apps van het moment. Voer wat foto's in en Lensa maakt er tegen betaling toffe portretten van. Jezelf als astronaut, fantasy-keizer of wat anders: de resultaten zijn vaak verrassend tof.

Serie: Slow Horses seizoen 2 op Apple TV+. Over de disfunctionele tak van de Britse geheime dienst onder leiding van de viezige rotzak Jackson Lamb (Gary Oldman). Maar die afgeschreven spionnen kunnen nog wel wat, en zien dingen die bij MI5 niet opvallen. Ook het tweede seizoen belooft weer een spannend plot.

Artikel: alle nieuwe functies in de Pixel Feature Drop.

Verkiezing: VPRO Cinema laat het publiek weer stemmen op de beste films en series van het jaar.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.