oppo opvouwbare smartphone vouwtelefoon samsung galaxy motorola
Opvouwbare smartphones

OPPO brengt ook een vouwtelefoon in Nederland uit

15 december 2022 om 11:01
Laatste update: 15 december 2022 om 11:01

Na Samsung en Motorola komt ook het Chinese merk OPPO begin volgend jaar in Nederland met een vouwtelefoon. Dat toestel heeft een scherm dat in het midden horizontaal wordt dubbelgevouwen.

Dichtgeklapt heeft de nieuwe OPPO Find N2 Flip een compact, vierkant formaat net als de concurrenten Samsung Galaxy Z Flip en Mototola Razr. Het is de eerste vouwtelefoon van OPPO die ook in Europa op de markt komt. In China bracht het merk een jaar geleden al de vouwbare Oppo Find N uit.

Coverscherm

De Find N2 Flip heeft aan de binnenkant een 6,8 inch 21:9-scherm met 120 Hz-ververssnelheid. Aan de buitenkant zit een schermpje in een portretmodus van 3,26 inch, dat zes verschillende meldingen kan tonen of pas gemaakte foto's. Volgens OPPO is dit het 'grootste coverscherm op een klaptelefoon'.

De N2 Flip werkt met de MediaTek-chip Dimensity 9000+ en heeft een 4300mAh accu. Het toestel beschikt over een 32 megapixel-selfiecamera in het binnenscherm en twee camera’s aan de buitenkant: een 50 megapixel-hoofdcamera en een ultragroothoekcamera. De Europese prijzen van de N2 Flip zijn nog niet bekend.

'Meedoen met groeiend segment'

Naast het Flip-model komt OPPO ook met de Find N2-vouwtelefoon, die openklapt als een boek. Dit toestel heeft een 7,1-inch binnenscherm en een 5,54-inch buitenscherm. De Find N2 werkt met een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 en heeft drie camera's: een 50 mp-hoofdcamera, 48 mp-ultragroothoek en 32 mp-telecamera. Dit toestel verschijnt voorlopig alleen in China.

Samsung verkoopt al enkele jaren vouwtelefoons in twee formaten: de Galaxy Z Fold en Z Flip. Motorola introduceerde onlangs de nieuwe versie van zijn vouwtelefoon Razr in Nederland.

OPPO ziet ook toekomst in vouwtelefoons. Topman Billy Zhang noemt opvouwbare smartphones 'een van de belangrijkste productstrategieën van OPPO'. "We doen vol vertrouwen mee in dit groeiende segment van de smartphonemarkt. We zullen blijven investeren in foldables", aldus Zhang.

Nieuwe slimme bril

OPPO onthulde ook een verbeterde versie van zijn slimme bril Air Glass. De bril toont met een microledprojector allerlei informatie op het brilglas, zoals navigatie-instructies of real-time vertalingen. Ook kan de bril spraak omzetten in tekst en er zijn telefoongesprekken mee te voeren. De prijs van de Air Glass 2 is nog niet bekend.

Review: vouwtelefoons van Samsung en Motorola

Luister ook:<iframe allow="autoplay *; encrypted-media *; fullscreen *; clipboard-write" frameBorder="0" height="175" style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent" sandbox="allow-forms allow-popups allow-same-origin allow-scripts allow-storage-access-by-user-activation allow-top-navigation-by-user-activation"></iframe>