Volkswagen kondigt elektrische sedan ID.7 aan

Volkswagen ID.7

Elektrische auto

Volkswagen kondigt elektrische sedan ID.7 aan

04-01-2023 12:27 Laatste update: 12:27

Volkswagen heeft op de techbeurs CES de elektrische sedan ID.7 onthuld, een concurrent voor onder meer de Tesla Model 3.

De Volkswagen ID.7 is op de techbeurs in Las Vegas gehuld in camouflage te zien. "De ID.7 is één van de tien nieuwe elektrische auto’s die we tot 2026 op de markt gaan brengen, waarbij we in alle segmenten vertegenwoordigd willen zijn", zegt Volkswagen-topman Thomas Schäfer.

De ID.7 is opnieuw gebouwd op het modulaire MEB-platform. Eerder kwam Volkswagen al met de ID.3, de ID.4, de ID.5 en het elektrische busje ID.Buzz. In China verkoopt het Duitse bedrijf ook nog de ID.6, die in Europa niet verkrijgbaar is. Sinds september heeft Volkswagen ruim een half miljoen stekkerauto's in de ID-lijn afgeleverd.

700 kilometer bereik

De sedan heeft volgens de Duitse automaker een aerodynamisch ontwerp, met een dak dat naar achteren toe afloopt en luchtinlaten aan de voorkant die de luchtstroom langs de zijkanten van de auto naar achteren geleiden. Dit zorgt voor een lage luchtweerstand die vergelijkbaar is met de BMW i4 en de Mercedes-Benz EQS.

De ID.7 krijgt een actieradius van 700 kilometer en de wielbasis bedraagt 2,97 meter. Veel andere details maakt Volkswagen later dit jaar bekend. 

Ruim interieur en 'slimme' airco

Het interieur is volgens Volkswagen 'ruimer dan het interieur van de huidige Passat'. Op het dashboard zit een infotainmentscherm van 15 inch, achter het stuurwiel bevindt zich een digitaal instrumentarium en er is een augmented reality head-up display.

De ID.7 heeft een verbeterd airco-systeem met 'slimme' ventilatieopeningen, die 'dynamisch bewegen om de lucht zo snel mogelijk over grote delen van het interieur te verdelen'. Ook kan de klimaatregeling rekening met de stand van de zon om zo bepaalde plekken te koelen. Bepaalde functies zijn te activeren met gesproken commando's.

Gebouwd in Emden

De Europese versie van de ID.7 zal net als de ID.4 in het Noord-Duitse Emden worden geproduceerd.

In het tweede kwartaal volgt de volledige presentatie van de nieuwe sedan. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Kijk ook: Volkswagen ID.5