© Samsung

Samsung onthult nieuwe smartphones op 1 februari

Galaxy is de merknaam van de Samsung-smartphones

Nieuwe Galaxy-telefoons

Samsung onthult nieuwe smartphones op 1 februari

11-01-2023 08:12 Laatste update: 17:31

Samsung houdt op 1 februari een event waar de nieuwe Galaxy S23-smartphoneserie wordt verwacht. De introductie volgt nadat de verkoop van Samsung-telefoons de laatste maanden hard is gedaald.

Samsung heeft de media uitgenodigd voor zijn eerste Galaxy Unpacked-event van 2023. Dat vindt plaats in San Francisco op 1 februari. Op het event wordt de presentatie van de Galaxy S23-telefoonserie verwacht, waarover al langer geruchten rondgaan.

De teasers van de fabrikant wijzen op smartphones met verbeterde camera's, die onder andere betere foto's bij weinig licht kunnen maken. Zo spreekt Samsung van 'prachtige nachtfoto's' en een 'wow-waardige resolutie'. De pre-orders voor de smartphones starten ook al op de dag van de presentatie.

Historisch slechte cijfers

De verkoop van Samsung-smartphones valt de afgelopen maanden erg tegen. Dat resulteerde in de sterkste winstdaling voor het Zuid-Koreaanse bedrijf in ruim tien jaar tijd.

Consumenten stellen door de inflatie en de economische vooruitzichten de aanschaf van nieuwe smartphones massaal uit. Ook veel andere telefoonmerken, zoals het Chinese Xiaomi, hebben daar veel last van

Uitgelekt over de Galaxy S23

Volgens geruchten voorziet Samsung de Galaxy S23 in alle landen van de nieuwe Qualcomm-chip Snapdragon 8 Gen 2. Voorheen kregen de Galaxy S-telefoons in ons land de Samsung Exynos-chips. Veel concurrenten gebruiken dit jaar ook dezelfde Snapdragon-chip.

Het duurste model, de Galaxy S23 Ultra, zou een 200 megapixel-hoofdcamera krijgen, een stap vooruit ten opzichte van de 108 megapixel in de S22 Ultra. De reguliere S23 en S23+ zouden 50 megapixel-hoofdcamera’s krijgen. Het ontwerp van die twee modellen zou aan de achterkant veranderen: de cameralenzen zouden voortaan gelijk met de behuizing liggen, waardoor het deel rond de camera's niet meer uitsteekt. De S22 Ultra had al zo'n ontwerp.

Satellietfunctie en laptops

Ook zou Samsung het voorbeeld van de iPhone 14 volgen en een nieuwe satellietfunctie inbouwen in de Galaxy S23. De telefoons kunnen dan in noodsituaties op plekken waar geen mobiel bereik is via de satelliet de hulpdiensten inseinen. De Galaxy S23 zou ook verschijnen in meerdere nieuwe kleuren. 

Op het Galaxy Unpacked-event kondigt Samsung meestal nog meer nieuwe apparaten aan. Dit jaar gaat het volgens geruchten onder meer om de nieuwe Galaxy Book 3-laptops.

Concurrentie

Samsungs concurrenten Xiaomi en OnePlus hebben de afgelopen weken al hun nieuwe high-end smartphones aangekondigd in China. De Xiaomi 13 en 13 Pro en de OnePlus 11 komen binnenkort ook in Nederland op de markt. Verder onthulde Motorola vorige week de eerste ThinkPhone.

Luister ook:

Nieuwe vouwtelefoons: Samsung vs Motorola