Games voor Nintendo Switch

Nintendo verrast met nieuwe én oude games

© Nintendo

nintendo switch zelda metroid pikmin advance wars game boy
9 februari 2023 om 12:59
Laatste update: 9 februari 2023 om 14:00

Nintendo toont nieuwe trailers van eerder aangekondigde games, maar het bedrijf verrast ook door een reeks oudere games opnieuw en direct uit te brengen voor de Nintendo Switch.

Nintendo hield afgelopen nacht een Direct-presentatie, waarin nieuws rond games bekend wordt gemaakt. Soms bevatten zulke presentaties weinig verrassends, maar deze keer had Nintendo veel nieuws in petto.

Natuurlijk ging het over de meest verwachte Nintendo-game van het jaar: The Legend of Zelda Tears of the Kingdom. Die game verschijnt op 12 mei. Nintendo toonde meer van het daadwerkelijke spelen van de game. Gamers bewegen zich zowel op de grond als in de lucht, op zwevende stukken land. Ook manipuleren zij de omgeving met een magische handschoen.

Tears of the Kingdom is een direct vervolg op Breath of the Wild, een van de best gewaardeerde games van de afgelopen tien jaar.

Verrassing: oudere games opnieuw uitgebracht

Nintendo verraste door allerlei oudere games van voorgaande spelcomputers opnieuw uit te brengen voor de Nintendo Switch. Metroid Prime bijvoorbeeld, een GameCube-game uit 2002. Nintendo heeft het spel grafisch flink opgefrist en ook de bediening aangescherpt. Spelers kunnen nu op verschillende manieren richten in het spel: het de sticks van hun controller, of door de Switch zelf te kantelen.

In Metroid Prime kruipen spelers in de huid van Samus Aran, een vrouw die in een high-tech pak een verlaten planeet verkent. Nintendo werkt nu aan het vierde deel in de Metroid Prime-reeks. Deze opgepoetste Metroid Prime Remastered is direct al verkrijgbaar op de Switch, voor 39,99 euro.

Ook Game Boy-games op Switch

Nintendo gaat verder met het terugbrengen van oudere games. Als onderdeel van Nintendo Switch Online kunnen abonnees al langer games spelen van onder meer de NES, SNES en Nintendo 64. Daar komen nu ook games van de Game Boy en Game Boy Advance bij.

Het gaat onder meer om de klassieke Tetris, Metroid 2: Return of Samus en Wario Land 3 voor de Game Boy. En ook Game Boy Advance-games als Mario Kart: Super Circuit and The Legend of Zelda: The Minish Cap zijn beschikbaar.

Deze games zijn ook direct speelbaar op de Switch voor mensen met het Online-abonnement. Het aanbod wordt de komende tijd uitgebreid met titels als Metroid Fusion, Kirby and the Amazing Mirror, Fire Emblem, F-Zero Maximum Velocity en Golden Sun.

Oorlog-game na uitstel toch in de winkel

Nintendo heeft ook een remaster gemaakt van de games Advance Wars 1 en 2. Die Game Boy Advance-games zijn samengevoegd tot één game met 3D-graphics. Eigenlijk zou de game Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp al in april 2022 op de markt komen. In het kader van de toen net uitgebroken oorlog in Oekraïne stelde Nintendo de game toen uit. Met ongeveer een jaar, blijkt nu: Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp verschijnt op 21 april voor de Switch.

Pikmin 4 en meer

Nintendo maakte verder nog de verkoopdatum voor Pikmin 4 bekend: de game is vanaf 21 juli beschikbaar voor de Switch. Spelers besturen dan weer een klein ruimtemannetje, die op zijn beurt het bevel voert over een legertje goedaardige plantenmannetjes, de Pikmin.

Verder komt er een nieuwe titel in de reeks, Samba de Amigo, genaamd Party Central. Die games draaien om het ritmisch meebewegen op muziek met virtuele sambaballen, die worden bestuurd met de Joy Con-bewegingscontrollers van de Switch.

Ook werden remasters aangekondigd van de klassieke RPG Baten Kaitos en de puzzel-avonturengame Ghost Trick: Phantom Detective.

Cultcame We Love Katamari wordt geremastered als We Love Katamari ReRoll+ Royal Reverie. Het vervolg op Katamari Damacy draait nog altijd om het maken van een bal, waar alles uit de omgeving aan blijft plakken, zodat er een steeds grotere rotzooi-bal ontstaat. Deze game verschijnt op 2 juni, ook voor andere platformen.

Nintendo onthulde als laatste nog dat er wordt gewerkt aan een nieuwe game in de Professor Layton-reeks. Professor Layton and the New World of Steam wordt de eerste nieuwe game in de reeks sinds 2014, maar los van de titel is er nog zeer weinig bekend over het nieuwe avontuur van Nintendo's eigen Sherlock Holmes.

Luister ook: de games om naar uit te kijken