WhatsApp voor iPhone kan nu picture-in-picture videobellen
Twee dingen tegelijk doen

WhatsApp voor iPhone kan nu picture-in-picture videobellen

20-02-2023 12:11 Laatste update: 12:17

WhatsApp voor iPhone krijgt ondersteuning voor picture-in-picture bij videobellen. Daardoor zijn andere apps tijdens het videobellen te gebruiken, terwijl het videogesprek in een hoekje zichtbaar blijft.

Veel andere apps voor video en videobellen voor de iPhone ondersteunen al een aantal jaar picture-in-picture. Gebruikers kunnen dan andere apps gebruiken terwijl de video in een kleiner venster doorspeelt. WhatsApp was de grootste dienst die de functie nog niet ondersteunde, maar daar komt met de nieuwste update verandering in.

Net de nieuwste update, versie 23.3.77, wordt picture-in-picture toegevoegd. Dat werkt automatisch: wie in een videogesprek zit, kan naar het thuisscherm of een andere app gaan – het videogesprek gaat dan vanzelf verder in een venster. Gebruikers kunnen dat venster zelf naar een andere hoek vegen, want het bedekt altijd een deel van het scherm.

Stapsgewijs uitgerold

Nog niet iedereen kan de nieuwe functie meteen gebruiken: deze wordt stapsgewijs uitgerold. Ook videodiensten ondersteunen picture-in-picture. Dat doet YouTube bijvoorbeeld, al is de functie er alleen voor betalende gebruikers.

Luister ook: