Microsoft kondigt AI-tools voor werk aan
Microsoft

Microsoft kondigt AI-tools voor werk aan

16-03-2023 14:51 Laatste update: 15:07

Microsoft

"Net zoals we nu niet kunnen voorstellen om te werken zonder toetsenbord en muis, zo kunnen we ons straks niet meer voorstellen dat we zonder AI werkten", zei Microsoft-topman Satya Nadella tijdens de presentatie.

Microsoft zet de laatste tijd fors in op kunstmatige intelligentie. Zo investeerde het ook miljarden in het AI-bedrijf OpenAI, de maker van de populaire chatbot ChatGPT.

Strijd met Google

Google onthulde dinsdag ook nieuwe AI-functies voor Gmail en de Workspace-diensten, zoals Google Docs en Slides. Gmail kan met AI e-mails gaan beantwoorden en Google Docs kan aantekeningen uitschrijven of teksten herschrijven in een formele of juist speelse toon.

Google laat de nieuwe AI-functies nog alleen door een zeer kleine groep goedgekeurde gebruikers testen. Dat geldt ook voor Google’s nieuwe AI-chatbot Bard. Die chatbot kondigde Google aan als een reactie op de populaire chatbot ChatGPT van OpenAI.

De aankondiging van Google Bard viel samen met Microsofts lancering van zijn chatbot in de zoekmachine Bing, die gebruikmaakt van de AI-technologie van OpenAI. De Bing-chatbot had tot nu toe een wachtlijst, maar sinds vandaag krijgen alle gebruikers die zich aanmelden er direct toegang toe. Microsoft ziet de AI-chatfunctie in Bing als een manier om marktaandeel op Google te veroveren en wil ook advertenties toevoegen aan de chatbot.

Luister ook: