Nieuwe gametelefoons

ASUS onthult nieuwe smartphones voor gamers

asus rog phone 7 smartphone
13 april 2023 om 15:18
Laatste update: 13 april 2023 om 15:18

Fabrikant ASUS heeft twee nieuwe smartphones gericht op gamers aangekondigd. Een van de telefoons is uit te rusten met een extra koelsysteem met ingebouwde subwoofer.

De nieuwe ROG Phone 7 en 7 Ultimate werken met de snellere chip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, die in meer high-end Android-telefoons zit.

De ASUS-toestellen hebben dezelfde 6,78 inch-oledschermen met 165 Hz verversing en 2448x1080 resolutie als de voorgangers, de ROG Phone 6 en 6 Pro. Wel is de piekhelderheid van het scherm verdubbeld: 1500 nits. Van beide toestellen is het volume met 50 procent verhoogd.

Sensorstrip en extra schermpje

De telefoons hebben ook opnieuw de zogeheten Air Triggers. Dat is een sensorstrip op de zijkant, die aanrakingen en gebaren vlak erboven kunnen detecteren. Als de telefoons horizontaal worden gehouden, kunnen die strips dienst doen als triggerknoppen bij het spelen van games. 

Het Ultimate-model heeft een extra matrix-beeldschermpje op de achterkant, die meldingen en animaties kan tonen.

Koeling en subwoofer

Het ontwerp van de telefoons zorgt er volgens ASUS voor dat ze '168 procent efficiënter' zijn in de afvoer van warmte. De ROG Phone 7-telefoons moeten zo koeler blijven bij 'langdurig gamen op volle snelheid'.

De ROG Phone 7 Ultimate is uit te breiden met een optioneel koelsysteem genaamd AeroActive Cooler 7, dat op de achterkant is te bevestigen. De koeler blaast lucht naar binnen via een klepje aan de zijkant. Het koelsysteem heeft ook een ingebouwde subwoofer voor extra bas en kan 2.1-kanaals geluid produceren.

Het optionele koelsysteem.

Koptelefoonpoort

De ROG Phone 7-telefoons hebben een 6000 mAh-accu en ondersteunen snelladen met 65W. De telefoons hebben een ingebouwde 3,5 mm-koptelefoonpoort en 512 GB opslag. 

De camera's zijn vergelijkbaar met de voorgangers: een 50 megapixel hoofdcamera, 13 mp ultragroothoekcamera en 5 mp macrolens. De frontcamera gebruikt de techniek pixel binning om van 32 megapixel beelden 8 megapixel selfies te maken.

De ROG Phone 7 is er vanaf 999 euro (12 GB werkgeheugen) en de ROG Phone 7 Ultimate (16 GB RAM) kost in Nederland 1399 euro.