Concurrent voor Google

Chatbot Microsoft staat nu standaard op veel Samsung-telefoons

Bing ai chatbot Microsoft samsung galaxy telefoon
2 mei 2023 om 07:09
Laatste update: 2 mei 2023 om 07:09

De Bing AI-chatbot van Microsoft wordt geïntegreerd op veel recente Samsung Galaxy-smartphones. Dat gebeurt via een nieuwe update van Samsungs One UI Android-schil.

De chatbot Bing AI is sinds twee weken onderdeel van Microsofts toetsenbord-app SwiftKey op Android-toestellen en iPhones. Samsung gebruikt SwiftKey ook in zijn Open UI-software op Galaxy-apparaten. OpenUI krijgt nu een nieuwe update die de Bing-chatbot toevoegt aan het SwiftKey-toetsenbord dat in het systeem geïntegreerd is. Daarmee wordt de Google-concurrent een vast onderdeel op veel Samsung-telefoons.

De update wordt volgens Microsoft 'in de komende dagen' uitgerold naar Samsung-gebruikers. Samsung-gebruikers kunnen het SwiftKey-toetsenbord in de instellingen aan- of uitzetten.

Bing AI kan vragen van gebruikers beantwoorden in natuurlijk taalgebruik en kan op commando's verschillende soorten teksten genereren. Microsoft gebruikt hiervoor de AI-technologie van ChatGPT-maker OpenAI, waar het eerder miljarden in heeft geïnvesteerd.

Miljardendeal over zoekmachine

De stap volgt na geruchten over dat Samsung ook een deal met Microsoft zou overwegen om Bing de standaard ingestelde zoekmachine op zijn apparaten te maken. Google is tot nu toe de standaard zoekmachine op Samsung-toestellen. Met zo'n deal zou 3 miljard dollar gemoeid zijn.

Dit zijn voor Google zeer belangrijke afspraken. Als iedereen op Samsung-telefoons standaard via Google zoekt, dan leidt dat tot veel verkeer en ook veel advertentie-inkomsten. Dat Samsung overweegt over te stappen naar Microsoft zou intern bij Google tot paniek hebben geleid.

Google-chatbot

De Bing-chatbot vormt nieuwe concurrentie voor de dominante positie van de Google-zoekmachine. Het zoekbedrijf kwam onlangs al met een antwoord in de vorm van de experimentele AI-chatbot Bard, maar die is nog alleen in Engelstalige landen beschikbaar. Bing AI werkt bijvoorbeeld ook al in het Nederlands.

Google zou ook zijn zoekmachine binnenkort meer AI-functies willen geven. De techreus houdt later deze maand een grote presentatie op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsevent Google I/O.

Waarom scoort deze Samsung-telefoon zo goed?

Luister ook: