google pixel fold opvouwbare smartphone
Opvouwbare smartphone

Google toont zijn eerste vouwtelefoon Pixel Fold

4 mei 2023 om 19:59
Laatste update: 4 mei 2023 om 19:59

Google heeft zijn eerste opvouwbare smartphone, de Pixel Fold, nu ook zelf al laten zien in een korte video. De presentatie van de vouwtelefoon is komende woensdag.

Google plaatste de video zes dagen voor de start van zijn event Google I/O, waarop het elk jaar in mei nieuwe producten en updates aankondigt. 

Het uitgevouwen binnenste scherm is goed te zien en dat geldt ook voor het camera-eiland met drie camera's aan de achterkant. Ook zit er een scherm aan de buitenkant van het toestel, hoewel die wat minder goed te zien is in de video. "Hoor meer over Pixel Fold op Google I/O", schrijft de techreus.

Vorige maand lekte al een video over de Pixel Fold uit. Volgens geruchten krijgt de vouwtelefoon een 7,6 inch scherm aan de binnenkant en een 5,8 inch scherm aan de buitenkant. Het toestel zou de Tensor G2-chip gebruiken.

Concurrentie voor Samsung

De Pixel Fold is Googles eerste eigen smartphone met een opvouwbaar scherm. Daarmee volgt het bedrijf Samsung, dat met zijn Galaxy Fold en Flip al jaren de marktleider bij de vouwtelefoons is. Onder andere Motorola en Oppo maken ook 'foldables'.

Vouwbare smartphones zijn meestal duurder dan normale telefoons, waardoor de grote vraag is wat de Pixel Fold zal kosten.

Ook een budgettelefoon

Google maakt op 10 mei tijdens Google I/O meer bekend over de Pixel Fold Naast de opvouwbare smartphone wordt ook de budgettelefoon Pixel 7a verwacht.

Het Google-event zal daarnaast waarschijnlijk in het teken staan van kunstmatige intelligentie (AI) en hoe die technologie de zoekmachine van het bedrijf kan verbeteren.

Luister ook:

Vouwtelefoons: Motorola vs Samsung